Company project BScBA van grote toegevoegde waarde voor studenten

BSc in Business Administration wederom beste International Business-opleiding

26 november 2020
Onderwijs

De Bachelor of Science in Business Administration (BScBA) is door de Keuzegids Universiteiten, net als in 2018 en 2019, als beste opleiding van Nederland beoordeeld in de categorie International Business. In de Keuzegids steekt de opleiding met kop en schouders boven alle andere bachelors uit in de sector Economie & bedrijf. De opleiding scoort in totaal 86 van de 100 punten en mag zich daarmee ‘topopleiding’ noemen.

Afgelopen jaar heeft er vanwege de coronacrisis geen Nationale Studenten Enquête (NSE) plaatsgevonden. Door de grote impact van de pandemie op het onderwijs zou de NSE een vertekend beeld kunnen geven. Hierdoor is de nieuwe ranking grotendeels vergelijkbaar met vorig jaar. Toch levert extra aandacht voor de goede studieresultaten van studenten en het wegvallen van de expertoordelen enkele nuances op.

Verbinding theorie en praktijk 

De Keuzegids zegt over de opleiding Bachelor of Science in Business Administration (BScBA): “Theorie wordt aan de praktijk verbonden door analyses voor echte bedrijven te maken. Nyenrode geeft hier aandacht aan met het company project. Hierin kunnen studenten kiezen voor het opstarten van een eigen bedrijf, een adviesproject of sociaal ondernemerschap”. Op de criteria programma, toetsing, docenten, praktijkgerichtheid en haalbaarheid behaalt de opleiding de maximale scores.

Maren Smulders, programma-directeur BScBA: “In ons intensieve academische programma stomen we studenten klaar om een leidende rol te spelen in het bedrijfsleven van de toekomst. Onze studenten geven aan onder andere het meest tevreden te zijn over de inhoud van de opleiding. Naast de wetenschappelijke kennis, vinden we praktijkvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Voor ons geldt de combinatie van de ‘Hoofd, Hart en Handen’ werkwijze.”

Aansluiting beroepspraktijk

In de categorie Fiscale economie werd de deeltijdopleiding BSc in Accountancy beoordeeld. De opleiding kent een sterke focus op boekhouding en richt zich, anders dan de overige beoordeelde opleidingen, alleen op accounting. De accountancy-studenten krijgen één dag per week college op een van de acht locaties in het land (Breukelen, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Breda, Arnhem of Zwolle) en werken de overige vier dagen bij een accountantskantoor. Studenten zijn zeer tevreden over de groepsgrootte en de aansluiting van de studie bij de beroepspraktijk. Ten opzichte van vorig jaar zijn de opgedane vaardigheden en praktijkgerichtheid verbeterd. 

De ranglijst van universiteiten met het beste onderwijs wordt één keer per jaar uitgebracht door de Keuzegids en is gebaseerd op scores van studenten. De Keuzegids is een onafhankelijke gids die alle erkende opleidingen in Nederland beoordeelt. Kijk voor meer informatie over de Keuzegids en de beoordeelde opleidingen op https://keuzegids.nl/

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.