Corona Cadillac Concerts: 40 concerten in 4 dagen

Nyenrode on Tour

28 april 2021
Community

Dat de huidige crisis vraagt om aanpassingen, is een ding wat zeker is. Afgelopen week stond voor  de Executive MBA studenten van Nyenrode Business Universiteit een reis naar Zuid-Afrika op het programma voor de module ‘Economics and Entrepreneurship’. Wegens de huidige maatregelen was dit niet mogelijk. Voor Elisa Ostet, programma-manager, was dit een kans dat het ook anders kan. Met Erwin Nyhoff stippelde zij een route uit om in vier dagen de 38 studenten van de huidige lichting te verrassen. Met een babyblauwe Cadillac uit 1958 en een gitaar trokken zij door het land voor een portie rock & roll.

De aftrap vond plaats in het Sallandse dorpje Luttenberg. Erwin Nyhoff, ook wel bekend als finalist van de eerste editie van The Voice of Holland en frontman van The Prodigal Sons, speelde de eerste noten van ’Heroes’. Medestudenten konden online meegenieten met deze verrassing. Omdat de geplande module in Zuid-Afrika niet door kon gaan, ontvingen de studenten vanuit  partneruniversiteit ‘University of Stellenbosch Business School’ handgemaakte espressokopjes, een typisch Zuid-Afrikaans cadeautje.

Vier dagen, veertig concerten

Het bezoekje van de Cadillac aan de studenten bleef vaak niet onopgemerkt; in de drukke binnensteden van Utrecht, Amsterdam en Den Haag kwam het muzikale intermezzo als een welkome verrassing voor zowel de studenten als omwonende buren. Via de groepsapp konden de studenten de volledige route van vier dagen en veertig geplande concerten volgen.

Dat muziek ook diep in het hart kan raken bleek al snel uit de eerste concerten. “Sommige nummers had Erwin al lang niet meer gespeeld, maar bleken toch favoriet te zijn bij de studenten zoals ‘One’ van U2. Dat leverde hippe dansmoves op, maar ook af en toe een traan,” vertelt Elisa. “Muziek verenigt  en ondanks dat we niet samen op Nyenrode kunnen zijn, werd door deze muzikale verrassing de verbinding van student naar student doorgegeven. Het was voor mij bijzonder om de studenten weer te zien en te spreken na een half jaar van digitaal contact,” vervolgt ze.

De laatste loodjes

Zonder COVID-19 was deze lichting inmiddels afgestudeerd. De meeste studenten lopen ruim een half jaar studievertraging op. Ondanks dat de laatste loodjes in zicht zijn, vertelt Elisa dat de studie veel van de studenten en hun partners en gezinnen vraagt. “Het leven gaat ondertussen door, vaak met extra uitdagingen, zoals thuisonderwijs, door de huidige omstandigheden. Het was fijn om op deze manier studenten een hart onder de riem te steken.” 

Als afsluiter parkeerde Erwin afgelopen vrijdag zijn Cadillac voor de studio van Traffic Radio op het Mediapark in Hilversum. De Canadese studente Cynthia Kennedy beleefde hier haar Nederlandse radiodebuut en werd samen met Erwin geïnterviewd over deze week van muzikale verbinding. “De corona-periode was voor ons een uitdaging, maar we hebben veel geluk gehad met alle steun vanuit de universiteit. Deze tour is zo'n verrassing. Als groep hebben wij naar elk miniconcert uitgekeken en stuurden we elkaar video's van de optredens. Het gaf ons de mogelijkheid om ons meer verbonden te voelen vanuit huis. Het was een zonnestraal in de coronawolken.” Erwin sloot de Corona Cadillac Concerts af met het nummer ‘Play me’ van Neil Diamond.

 Luister hier het interview van Cynthia Kennedy en Erwin Nyhoff met Traffic Radio terug.  

2021 Nyenrode Cadillac Concerts-5727
2021 Nyenrode Cadillac Concerts-5894
Nyenrode Cadillac Concerts
2021 Nyenrode Cadillac Concerts-5727
2021 Nyenrode Cadillac Concerts-5894
Nyenrode Cadillac Concerts

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.