Dries Wajer van Wajer Yachts: “We concurreren op alles, behalve op prijs”

De studenten van de Ondernemend Nyenrode Podcast in gesprek met de CEO van Wajer Yachts

11 augustus 2023
Community

In de fascinerende wereld van jachten en boten heeft Wajer Yachts op indrukwekkende wijze de weg naar de internationale top gevonden. CEO Dries Wajer werpt licht op dit traject in de nieuwste aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast. Hij deelt ook hoe hij als 'zoon van' zijn plek vond binnen het bedrijf van zijn vader: "Schouder aan schouder, zo hebben mijn vader en ik altijd gewerkt."

Luister naar de Ondernemend Nyenrode Podcast via Spotify, Apple Podcast of Google Podcast. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist.

Kwaliteit en vakmanschap

Dries Wajer van Wajer Yachts

In 1992 legde Dorus Wajer de basis voor Wajer Yachts, met kwaliteit en vakmanschap als leidende principes. En deze toewijding blijft in 2023 onverminderd van kracht, zoals Dries benadrukt: "Wij concurreren op alle vlakken, behalve op prijs."

Een opvallend aspect van het bedrijf is het Wajer Care-programma, waardoor eigenaren verzekerd zijn van service en onderhoud na aankoop. Dries legt uit: "Het cliché 'koop een boot, werk je dood' is bij ons niet van toepassing. Wij nemen de volledige zorg voor onze klanten op ons. Hiermee onderscheiden we ons echt in de markt."

Drijvende kracht achter internationaal succes

Dries trad in 2010 officieel toe tot het bedrijf. Hij speelde een cruciale rol bij de internationale expansie met de lancering van de Wajer 37. "Door in Frankrijk te starten, hebben we het bedrijf internationaal kunnen uitbreiden," deelt Dries. Deze internationalisering bleek een keerpunt te zijn, met Wajer-boten die nu talloze wateren, waaronder de Middellandse Zee, sieren.

Voet aan de grond in de VS dankzij quarterback Tom Brady

In de podcast deelt Dries een intrigerende anekdote over hoe de zevende Super Bowl-overwinning van quarterback Tom Brady heeft geleid tot een aanzienlijk aantal aanvragen voor Wajer-boten vanuit de Verenigde Staten. En hij onthult met trots dat zelfs het koningshuis kiest voor een Wajer-jacht.

Stap aan boord van onze nieuwste aflevering en ontdek hoe Dries Wajer met passie, vastberadenheid en visie Wajer Yachts tot een mondiaal fenomeen heeft gemaakt.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

De gastheren en dames ontlokken altijd verrassende lessen en boeiende verhalen dankzij slimme rubrieken en een luchtige studentikoze sfeer.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.