Enquête voor onderzoek naar relatie commissarissen met compliance professionals

31 mei 2021
Onderzoek

De beheersing van niet-financiële risico’s vraagt meer aandacht dan ooit. Dat maken actuele gebeurtenissen zoals de schikking tussen het Openbaar Ministerie en ING respectievelijk ABN Amro, maar ook affaires zoals bij Boeing en SHV duidelijk. Commissarissen en compliance professionals spelen daarin vanuit hun eigen positie een belangrijke rol. 

Eerder dit jaar heeft een team compliance professionals van de Vereniging voor Compliance Professionals (VCO) onderzoek gedaan naar de perceptie over hun relatie met commissarissen. De onderzoeksresultaten zijn afgelopen april gepubliceerd in het Tijdschrift voor Compliance. In antwoord daarop onderzoekt VCO nu hoe commissarissen kijken naar hun relatie met de compliance professional. De resultaten van beide onderzoeken zullen worden vergeleken, zodat aan de hand van conclusies mogelijk suggesties voor verbetering gedaan kunnen worden.

Deelnemen aan het onderzoek

Ontvangt u als commissaris informatie over compliance en integriteit? Neem dan hier deel aan dit onderzoek en beantwoord enkele vragen. Het invullen duurt slechts vijf tot zes minuten. Indien u bij meerdere organisaties actief bent als commissaris, wordt verzocht om de vragen te beantwoorden met in het achterhoofd de organisatie, waar u het meeste tijd aan besteedt. De onderzoeksresultaten worden geanonimiseerd verwerkt in een publicatie van VCO die komend najaar zal verschijnen. Uw medewerking wordt zeer gewaardeerd.

 

 

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, mei 2021.

 

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.


Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.