ESG Innovation Challenge 2023

13 december 2023
Onderwijs

Tijdens de #COP28 bleek maar weer hoe belangrijk samenwerking en innovatie is voor de transitie naar een duurzame economie. Daarom organiseerde het ESG Innovation Institute de ESG Innovation Challenge, waar 120 mensen van Nyenrode Business Universiteit, KPMG Nederland en Microsoft bijeen kwamen om te brainstormen over het optimaliseren van de waardeketen. Dat resulteerde in 23 ideeën, waarvan de beste  zullen worden doorontwikkeld tot concrete oplossingen om de ESG-transitie te versnellen.

Bekijk hier de aftermovie:

Onderdeel van het programma was de inspirerende keynote van Koos Biesmeijer (Scientific Director of the Naturalis Biodiversity Center en Professor of Natural Capital aan de Leiden University). Hij nam ons mee in de fascinerende wereld van de natuur en wat organisaties daarvan kunnen leren. Een paar leerpunten:

  • Het belang van diversiteit: de natuur gedijt op #diversiteit, en dat geldt ook voor organisaties. Het omarmen van verschillende perspectieven en achtergronden verrijkt de samenwerking.
  • Netwerken: net zoals ecosystemen verschillende soorten met elkaar verbinden, zouden bedrijven netwerken moeten opbouwen om hun positieve impact te vergroten.
  • Samenwerking: De natuur laat het ultieme teamwerk zien; effectief leren samenwerken is de sleutel tot succes. Laten we de inspirerende kracht van de natuur blijven combineren met de kracht van innovatie en samenwerking om samen een positieve impact te maken op de wereld!

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.