Fabienne Chapot, founder en CEO van het gelijknamige modemerk: “Gewoon beginnen, dat werkte voor mij het beste”

De studenten van de Ondernemend Nyenrode Podcast in gesprek met de Founder en CEO van het modemerk Fabienne Chapot

4 april 2023
Community

Geen uitgebreid businessplan, maar slechts een a4tje met een ‘grove schets’ en een rekensom over kosten, verkoop en omzet was voor Fabienne Chapot genoeg ‘om gewoon te beginnen’. In de nieuwe aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast neemt ze ons mee in de eerste meters van het succesverhaal rondom haar modemerk.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist.

Schaalbaarheid Fabienne Chapot

Fabienne noemt zichzelf een ‘hardcore ondernemer’ die erbij gebaad is om er gewoon voor te gaan en gaandeweg te ontdekken en te leren wat werkt en wat niet. Zo kwam ze er al snel achter dat ze zich vooral niet moest richten op meubels, omdat dat niet handig en schaalbaar is. “De start kan je zien als een trechter: je begint vrij breed en snel wordt duidelijk wat werkt en wat niet. Ik wil gewoon gaan, snel leren en schakelen als iets niet werkt. En de business waarin ik zit is schaalbaarheid belangrijk. Dat zit in de productie en de markt, maar ook in de interne bedrijfsvoering. Ik zie het als een sport.” 

Het belang van de juiste mensen in je team 

Als er één les is die Fabienne geleerd heeft, dan is het ’t belang van het team en het aantrekken van de juiste mensen. “Ik heb jaren gehad dat ik overwerkt was, op het randje van omvallen. Nu ben ik meer in balans. Dat komt vooral doordat er een beter team om mij heen staat. Dat er mensen zijn die hun werk fantastisch doen, waardoor ik minder nodig ben.” Voor Fabienne is dit essentieel: “Als ik meer in balans ben voel ik mijn intuïtie beter. En als ik iets wil blijven volhouden in de toekomst, is dat het volgen van mijn intuïtie. Want dan neem ik de juiste beslissingen."  

Verder vertelt Fabienne uitgebreid over de ambities rondom duurzaamheid. Zij gaat met haar bedrijf voor een B-corp certificering. Maar hoe gaat ze dat doen in de enorm vervuilende kledingindustrie? Je hoort het in de nieuwe aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast. 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen! 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.