Sjoerd Perfors van Flitsmeister: “Vind je iets leuk, dan maakt tijd minder uit”

Studenten in gesprek met de oprichter en de managing meister van Flitsmeister

12 december 2023
Community

In de nieuwste aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast word je meegenomen in het verhaal van Flitsmeister. Deze app begon als een eenvoudig hobbyproject, maar groeide uit tot een onmisbaar 'reismaatje' voor miljoenen automobilisten wereldwijd. Te gast zijn oprichter Sjoerd Perfors en managing meister Jorn de Vries, die ieder hun eigen visie delen op het bedrijf en ondernemerschap.

Luister naar de Ondernemend Nyenrode Podcast via Spotify, Apple Podcast of Google Podcast. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

Hoe het allemaal begon

In 2009 zocht Sjoerd samen met mede-oprichter Rick Waalders naar een oplossing voor hun persoonlijke probleem: het vermijden van snelheidsboetes tijdens woon-werkverkeer. Wat begon als een simpel idee voor een app, evolueerde al snel tot Flitsmeister, een app met functies voor ritregistratie, parkeren en zelfs hardware.

De cruciale overgang in verdienmodel

Het keerpunt kwam in 2012 toen Flitsmeister besloot van een betaalde naar een gratis app over te gaan. Het verwijderen van de betaalmuur resulteerde in een explosie van downloads. De strategie van innovatieve, locatiegebonden advertenties zorgde, zonder de gebruikerservaring te schaden, voor groei en een sterke en loyale gemeenschap.

Experimenteren en leren

Het bedrijf blijft jong door een cultuur van vrijheid en flexibiliteit. Ze benadrukken het belang van een team dat elkaar inspireert. “Je moet je continu blijven omringen met mensen die je inspireren, en dat hoeven niet allemaal ondernemers te zijn," adviseert Jorn. Deze filosofie heeft volgens hem geleid tot een werkomgeving waarin creativiteit en innovatie bloeien, en waar jong talent de ruimte krijgt om te groeien en te experimenteren.

Toekomstplannen en advies voor aspirant ondernemers

De toekomst van Flitsmeister omvat groei, zowel nationaal als internationaal. Lokale wet- en regelgeving over het delen van flitslocaties blijft voor het rebelse bedrijf een spannend punt. Maar de heren zijn optimistisch en vastberaden. Het advies dat Sjoerd heeft voor aspirant-ondernemers is dan ook: "Ga gewoon aan de slag en blijf niet te lang hangen in allerlei plannen."

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.