Internationale module New Board Program in Cambridge

5 februari 2020
Onderwijs

Drie groepen van het Nyenrode New Board Program hebben met in totaal 45 deelnemers van 30 januari tot en met 1 februari de internationale module gevolgd. Voor deze module reisde de groep af naar Cambridge waar hen een afwisselend programma te wachten stond met als centraal thema ‘Corporate Governance in an International Context’.

Onder de professionele leiding van Simon Learmount, Academic Program Director van Judge Business School te Cambridge, en moderator Tom Cummings BA MA van Nyenrode Business Universiteit, kregen de deelnemers aan de hand van colleges, interactieve sessies en cases, informatie over:

  • Governance in a radically changing world
  • Governing in an international board context
  • Disruptive technologies
  • How to deal with global challenges like privacy issues and climate change

Tijdens het programma was er tevens ruime gelegenheid voor het inbrengen van eigen ervaringen en het stellen van vragen.

Sprekers

De lijst met sprekers bestond uit onder andere:

  • Michael Kitson, verbonden als docent en als directeur van het MBA programma aan Cambridge. Hij hield een inspirerend verhaal over geopolitieke ontwikkelingen en het effect daarvan op de wereldeconomie.
  • Karin Forseke vertelde over haar ervaringen als executive en non-executive board member van onder meer Carnegie Investment Bank, London International Financial Futures Exchange, Royal Swedish Academy of Science. Daarbij gaf ze voorbeelden, persoonlijke en zakelijke tips over hoe om te gaan met lastige situaties en uitdagingen binnen een board.
  • Stelios Kavadios, professor Enterprise Studies & Growth, nam de deelnemers in grote vaart mee door de laatste technische ontwikkelingen en de daarbij ontstane dilemma’s voor board members.
  • Een gepassioneerd spreker was ook Sandrine Dixson-Declève, huidig co-president van De Club van Rome. Sandrine heeft al 28 jaar ervaring op boardniveau in Europa  met de focus op strategie en klimaatverandering. Naast ervaring in de zakelijke wereld is haar bijdrage aan het onderwerp sustainability binnen maatschappelijke organisaties als de Verenigde Naties, The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group en het Green Growth Platform, in verleden en heden, indrukwekkend.

Cambridge

Aandacht voor de omgeving was er zeker ook. Er was een korte stadswandeling onder begeleiding van een gids en beide avonden waren er college dinners in respectievelijk Queens’ College en het Peterhouse zodat de Cambridge-sfeer (ten tijde van het Brexit-weekend) voldoende geproefd kon worden.

Na afloop vertrokken de deelnemers gepassioneerd, geïnspireerd en vol energie om met nieuwe inzichten de uitdagingen binnen de eigen organisatie tegemoet te treden. Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, januari - februari 2020.


Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.