Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches: “Bewust klein en uitzonderlijk goed”

De studenten van de Ondernemend Nyenrode Podcast in gesprek met de oprichter van Amsterdam Vintage Watches

14 juli 2023
Community

Ondernemers streven doorgaans naar groei; meer klanten en hogere verkoopcijfers. Maar kan je grootsheid ook bereiken door bewust klein te blijven? In de nieuwe aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast toont Jasper Lijfering aan dat dit heel goed kan werken. De eigenaar van Amsterdam Vintage Watches vertelt over hoe zijn passie voor horloges en zijn strategie van exclusiviteit hebben geleid tot het internationale succes van zijn horlogebedrijf.

Luister naar de Ondernemend Nyenrode Podcast via Spotify, Apple Podcast of Google Podcast. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

Jasper nam in 2014 de juwelierszaak over van zijn ouders en maakte een gedurfde koerswijziging: hij legde de focus volledig op horloges. Hoewel dit enige rebellie tegen zijn ouders vergde, bewees hij al snel dat zijn keuze de juiste was. Zijn doel was om horloges aantrekkelijk te maken voor jongere doelgroepen door slim gebruik te maken van social media. 

Kiezen voor kleinschaligheid

Jasper Lijfering Amsterdam Vintage WatchesZijn strategie had succes en de vraag naar horloges nam enorm toe. Zo sterk zelfs, dat Jasper besefte dat hij geen concessies wilde doen aan de kwaliteit om aan de vraag te kunnen voldoen. Daarom besloot hij zich te richten op hogere prijsklassen, waardoor zijn klantenkring kleiner en exclusiever werd. Hij gelooft sterk in de kracht van klein zijn: "Door zo klein mogelijk te zijn, kunnen we zo goed mogelijk zijn."

Passie als drijfveer

Jaspers liefde voor horloges begon al op jonge leeftijd. Als kind smeekte hij zijn ouders om een abonnement op de Donald Duck, niet voor de strips, maar voor het horloge dat als cadeau werd gegeven. Zijn fascinatie groeide verder toen hij als dertienjarige werd betoverd door de prachtige rode kleur van de Rolex GMT Pepsi. Jasper: “Het klinkt als een cliché, maar passie heeft mij gebracht waar ik nu ben. Passie maakt je onvermoeibaar. Elke dag dat ik opsta, krijg ik weer energie van het bezig zijn met horloges.”

Team behoedt Jasper voor fouten

Het succes van Amsterdam Vintage Watches is mede te danken aan het team dat Jasper om zich heen heeft verzameld. Hij erkent dat zijn passie soms leidt tot verkeerde beslissingen, maar hij vertrouwt op zijn team om hem te behoeden voor fouten.

Jasper is geïnterviewd door studenten Thom Prins en Bas van Lieshout. Thom kijkt terug op een mooi gesprek: "Op een prachtige locatie aan de Singel in Amsterdam, hebben we een mooie podcast opgenomen met Jasper over het familiebedrijf dat hij in 2014 overnam. Van wereldsterren zoals Adam Levine en Ellen DeGeneres die tot zijn klantenkring behoren tot zijn nieuwe strategie voor de komende jaren: er kwamen boeiende onderwerpen aan bod. Deze podcast is erg leerzaam en absoluut de moeite waard om naar te luisteren!"

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen! 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.