Jeroen Veldman ontvangt award voor ‘Most inspirational paper'

6 juli 2022
Opinie

Voor zijn paper 'Corporate Governance en Sustainability', heeft Jeroen Veldman, associate professor Corporate Governance aan Nyenrode, de 'Most inspirational paper' award gekregen. De award werd uitgereikt door de Business for Society SIG van de European Academy of Management.


Jeroen beschrijft in het paper de invloed van duurzaamheid en sociale ongelijkheid als 'grote uitdagingen' voor ondernemingen. Volgens Jeroen leiden deze grote uitdagingen tot een sterk veranderend landschap: “De huidige theorie en instituties met betrekking tot Corporate Governance kunnen leiden tot grote opportuniteitskosten en transitierisico's voor ondernemingen. Het is daarom in het belang van boards en ondernemingen om mee te denken over en mee te werken aan concrete veranderingen in die theorie en instituties.”

 

Duidelijke richting

De 'most inspirational paper' award heeft een bijzondere betekenis voor Jeroen: “Het is natuurlijk altijd prettig een om academische erkenning te krijgen voor een paper, maar het 'most inspirational' deel laat zien dat het paper ook een duidelijke richting aangeeft. Gegeven de grote uitdagingen waar we voor staan rondom corporate governance, is een heldere en richtinggevende visie belangrijk voor het vormgeven aan academisch onderzoek en de inzet op concrete veranderingen.”

 

Download het paper 'Corporate Governance and Sustainability' op SSRN. 

 


Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, juni - juli 2022.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl. 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.