Liber Amicorum voor Roel Nieuwenkamp

24 september 2018
Opinie

Op 20 juni 2018 nam dr. Roel Nieuwenkamp na vijf jaar afscheid als voorzitter van de Working Party on Responsible Business Conduct (WPRBC). De WPRBC is de coördinator van de toepassing van de OESO-richtlijnen voor Multi-Nationale Ondernemingen (MNO) waaraan de 34 lidstaten van de OESO en 14 “adhering countries” zich hebben gecommitteerd.

Ter gelegenheid hiervan heeft een kleine commissie bestaande uit Martijn Scheltema (Pels Rijcken en de Erasmus Universiteit), Constance Kwant en Sander van ’t Foort en Herman Mulder (beiden Nyenrode Business Universiteit) het initiatief genomen tot een Liber Amicorum voor de aftredende voorzitter. Dit Liber is op 20 juni in Parijs aangeboden.

Het Liber is enerzijds een evaluatie van wat er in de afgelopen jaren gebeurd is in het kader van beleid en gedrag van internationale bedrijven in hun waarde-keten in het kader van de OESO-richtlijnen en anderzijds een soort “quo vadis” (Latijn voor: waarheen ga jij?). De titel van het Liber is “The OECD Guidelines for Multinational Enterprises: A Glass Half Full”.

Nyenrode heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van dit Liber, inclusief inhoudelijke bijdragen van Tineke Lambooy, Sander van 't Foort, Constance Kwant en Herman Mulder. Tot de 19 gezaghebbende (academische) auteurs die hieraan een bijdrage hebben geleverd behoren onder andere ook John Ruggie, Mervyn King, Ola Mestad en Rob van Tulder.

Lees de volledige tekst van het Liber.Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, augustus-september 2018.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.