Marco Aarnink, oprichter Print.com en Drukwerkdeal: “Aandacht is een cruciale factor voor succes”

De studenten van de Ondernemend Nyenrode Podcast in gesprek met de oprichter van Print.com en Drukwerkdeal

9 april 2024
Community

In de nieuwste aflevering van van de Ondernemend Nyenrode Podcast is Marco Aarnink te gast. Marco is oprichter en CEO van Print.com. In de podcast deelt hij fascinerende inzichten over de ontstaansgeschiedenis en groei van zijn eerste bedrijf, Drukwerkdeal. Ook biedt hij een kijkje achter de schermen toen hij zijn aandelen verkocht en welke stappen hij als ondernemer daarna gezet heeft.

Luister naar de Ondernemend Nyenrode Podcast via Spotify, Apple Podcast of Google Podcast. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

Ondernemend Nyenrode Podcast Marco Aarnink Drukwerkdeal Print.com

Bij het verkopen van 100% van zijn bedrijfsaandelen bleef Marco betrokken bij Drukwerkddeal. Maar hij werd ook door andere bedrijven en startups veelvuldig gevraagd voor advies. Maar er werd niet altijd naar hem geluisterd: "Ik spendeerde veel van mijn mijn dagen aan adviseren, maar merkte dat veel bedrijven uiteindelijk niets met mijn advies deden."

Innovatie door co-creatie

Hoewel Marco blijft investeren in startups en kennis blijft delen met beginnende ondernemers, ligt zijn passie bij ondernemerschap. Deze passie begon al op jonge leeftijd; op twaalfjarige leeftijd verkocht hij koffie aan marktkooplui in zijn dorp. Deze ondernemende geest is onverminderd gebleven, gezien de oprichting van Print.com die enigszins toevallig tot stand kwam. Print.com is een innovatief bedrijf in de drukwerksector dat zich richt op professionele gebruikers met een vernieuwend bestelproces en verdienmodel. Marco vertelt in de podcast over de strategie van zijn nieuwe bedrijf, die draait om co-creatie. 

Aandacht en vernieuwing

Ook Print.com is een succes geworden, ondanks de start tijdens de coronapandemie. Marco benadrukt het belang van aandacht voor het bedrijf als cruciale factor voor zijn succes. Hij gelooft ook sterk in het regelmatig vernieuwen van het werknemersbestand om groei en innovatie te stimuleren. Waarom hij dat vindt, hoor je in de nieuwe aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Marco is ook een van de sprekers in het programma Verkoop Onderneming en Private Wealth.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.