Michael Pilarczyk: “Trek je niks aan van wat anderen van je vinden”

De studenten van de Ondernemend Nyenrode Podcast in gesprek met 'Mister Mindset'

7 september 2023
Community

"By far het grootste probleem voor de meeste mensen is dat ze te veel bezig zijn met wat anderen van ze denken. Weet je hoeveel vrijheid het je geeft in je hoofd als jij je daar niets meer van aantrekt?" In deze aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast verwelkomen we 'Mister Mindset' Michael Pilarczyk, die een schat aan inzichten deelt. 

Luister naar de Ondernemend Nyenrode Podcast via Spotify, Apple Podcast of Google Podcast. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

Podcast Michael Pilarczyk portrait

Michael neemt ons mee op een reis door zijn carrière, die begon in de wereld van de radio en zich uitstrekte tot de Mastermind Academy. Zijn carrièreverloop illustreert op indrukwekkende wijze hoe het aanwakkeren van drijfveren, of het nu uit noodzaak of verlangen is, essentieel is voor het bereiken van je doelen.

Staar je niet blind op ‘dat ene’

Al op jonge leeftijd ontdekte Michael zijn roeping: hij wilde radio-DJ worden. Maar dat je roeping nogal eens kan veranderen, bewijst zijn turbulente carrière. Zijn advies aan de studenten luidt dan ook: “Staar je niet blind op het vinden van je passie, op dat éne ding dat je je rest van je leven wilt doen. De kans dat jullie 40 jaar lang hetzelfde gaan doen is uitermate klein. Leer jezelf kennen, ontdek wat je wilt, en wees niet bang om van richting te veranderen als dat nodig is."

Zakelijk mentor

Michael benadrukt het belang van mentorschap in je carrière. Hij heeft veel te danken aan zijn zakelijke mentor Dan Pena: "Hij heeft mij in één week meer bijgebracht dan ik ooit op school heb geleerd over geld verdienen en ondernemen."

Toch waarschuwt hij ook voor blindelings advies aannemen: "Van mensen die niet weten waar ze over praten moet je niets aannemen. Zoek liever een aantal mensen waarvan je echt iets kan leren, mensen die het zelf al hebben meegemaakt."

Trouw blijven aan jezelf

Student en interviewer Bas van Lieshout kijkt terug op een memorabel gesprek. “Ik ben echt geïnspireerd geraakt door het levensverhaal van Michael. Zijn ervaringen bewijzen dat succes niet lineair is en dat veerkracht essentieel is. Michael's advies om trouw te blijven aan jezelf, ondanks de druk van buiten, spreekt me enorm aan. En het idee dat het vinden van je passie een voortdurende ontdekkingstocht is, stelt me enigszins gerust.”

 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen! 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.