Nationale Studenten Enquête 2017: Studenten zeer tevreden over Nyenrode-opleiding

30 augustus 2017
Onderwijs

De studenten van Nyenrode Business Universiteit blijven net als voorgaande jaren zeer tevreden over hun opleiding. In de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête van Studie123 2017 waarderen de studenten Nyenrode ver boven het landelijk gemiddelde van de universiteiten in Nederland. De vorig jaar gestarte BSc in Business Administration opleiding scoorde het hoogst met een 4,7 op een schaal van 5.

Aan de Nationale Studenten Enquête (NSE) van Studiekeuze123 doen jaarlijks meer dan honderdduizend studenten aan alle Nederlandse universiteiten mee. Ruim 700 Nyenrode studenten hebben de Nationale Studenten Enquête dit jaar ingevuld. Nyenrode krijgt van de studenten een 4,18 voor de studie in het algemeen en een 4,16 voor de algemene sfeer van de opleiding.

Beste Bachelor of Science in Business
De nieuwe Bachelor of Science in Business Administratie (BSc) opleiding op Nyenrode is door de studenten met een 4,7 beoordeeld. De internationale component van de opleiding werd door de BSc studenten van Nyenrode zeer hoog gewaardeerd met een 4,9 tegenover een landelijk gemiddelde van 3,23. Het thema uitdagend onderwijs gaven de studenten een 4,7 waar het landelijk gemiddelde op 3,55 ligt.

Nationale Studenten Enquête
De Nationale Studenten Enquête is een landelijk onderzoek waarin jaarlijks studenten hun mening geven over hun opleiding. De studenten worden bevraagd over uiteenlopende thema’s. Bij veertien van de zeventien thema’s van de Nationale Studenten Enquête, gaven de studenten van Nyenrode een significant hogere score dan het landelijk gemiddelde.

Hieronder de waardering van de studenten per opleiding van Nyenrode Business Universiteit, met een link naar de uitgebreide rapportage op de website van Studiekeuze123:

Uitslag NSE 2017 op Studiekeuze123

   

BScBA

4,7

Rapport

Bsc in Accountancy

4,1

Rapport

MSc in Accountancy

4,1

Rapport

MSc in Controlling

4,3

Rapport

Executive Master of Finance and Control

4,3

Rapport

MSc in Management FT/PT

4,5

Rapport

Fiscaal Recht

4,4

Rapport

NNBS

3,9

Rapport

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.