New Board Program: NBP-café en terugkomdag

7 december 2022
Onderwijs

Nieuw in het Nyenrode New Board Program (NBP) zijn de NBP-cafés: tussen de modules door wordt twee- à driemaal per jaar een online sessie georganiseerd over een actueel thema.

In het voorjaar nam Han ten Broeke, Director of Political Affairs at the Hague Centre of Strategic Studies (en NBP-alumnus), de deelnemers mee in een gesprek over de recente geopolitieke ontwikkelingen (met name de gevolgen van de inval in de Oekraïne door Rusland) en of en hoe geopolitiek aandacht moet krijgen in de strategische agenda van organisaties. Paul Hilbers, bewindvoerder IMF en Nyenrode hoogleraar, was gast bij het NBP-café in oktober over inflatie. Na een introductie door Paul over de rol en functies van het IMF gingen de deelnemers het gesprek met hem aan over ‘hoe bedrijven moeten reageren op inflatie’ en ‘hoe voorkomen we een loon-prijsspiraal en stagflatie’. Het NBP-café biedt de mogelijkheid om ook aan actuele ontwikkelingen aandacht te geven binnen het programma.

Terugkomdag van drie groepen

Dit jaar zijn de deelnemers van de drie toen lopende groepen van het New Board Program naar Cambridge geweest om als gast van de Judge Business School zich onder te dompelen in colleges over internationale boards, one-tier versus two-tier governance, geo-politiek, sustainability, en een stakeholders game, maar ook in een Cambridge Experience met diners in college halls, bezoekjes aan de pub en een rondleiding door het historische hart van de stad. Onlangs vond voor deze deelnemers ook een terugkomdag plaats in het Miele Experience Center, georganiseerd door twee deelnemers: Stefan Verhoeven directeur van Miele Nederland en Joyce Winnubst directeur /legal counsel bij Vermaat. De middag werd, net als bij de start van de modules, begonnen met een incheck in de vorm van een Business & Personal Update. Er werd gereflecteerd op de eigen rol, de organisatie, de maatschappelijke uitdagingen van dit moment maar ook op de take-ways van het NBP. Daarna volgde een inhoudelijke sessie van Marilieke Engbers over ‘Het ongezegde in de Boardroom’; een mooie aanvulling op de verschillende sessies binnen het NBP over Boardroom Dynamics. De avond werd afgesloten met een gezamenlijke kooksessie en diner. Het was een zeer succesvolle bijeenkomst met inhoud, reflectie en verbinding. Mooi om te zien dat ook na afloop van het programma de deelnemers met elkaar in contact blijven (de eerste ideeën over een vervolgsessie zijn die avond gemaakt!)

Op 9 februari 2023 start een nieuwe groep van het New Board Program.


 

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, november 2022.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl. 

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.