Nicoline van Leersum van Johnson & Johnson wint de Young Captain Award 2019

Nicoline van Leersum (35) is verkozen tot Young Captain 2019. De award is voor de vijftiende keer uitgereikt aan de meest getalenteerde, jonge businessleider op weg naar de top van het bedrijfsleven.

Nicoline van Leersum trad in 2017 in dienst bij Johnson & Johnson, het grootste gezondheidszorgbedrijf ter wereld. Als Senior Director Innovation & Evidence Generation Johnson & Johnson Medical leidt ze een internationaal team dat de innovatie-en wetenschapsstrategieën voor alle medische technologie franchises in Europa Midden-Oosten Afrika (EMEA) ontwikkelt. Nicoline startte haar carrière als arts in de chirurgie en promoveerde met een onderzoek naar verbetering van kwaliteit van zorg bij darmkanker in alle Nederlandse ziekenhuizen. Na diverse uitdagende en met succes beklede functies binnen Johnson & Johnson, leidt Nicoline nu een internationaal team van medisch directeuren.

Finalisten

De andere finaleplaatsen waren voor twee managementtalenten uit het Nederlandse bedrijfsleven: Eric Jones bekleedt binnen ABN Amro de functie Skill Directeur Advies, Dustin Woodward is managing director voor FrieslandCampina in Afrika. De Young Captain Award werd uitgereikt in de aanwezigheid van 120 bestuurders en managers uit het bedrijfsleven en van de overheid. 

New Board Program

De winnaar van 2018, Rogier Smeets van Upfield, draagt de titel over na een intensief jaar als Young Captain. Van Leersum ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma, waaronder deelname aan het Nyenrode New Board Program, om haar persoonlijke- en professionele ontwikkeling in haar weg naar de boardroom verder te ondersteunen.
Over de Young Captain Award
De Young Captain Award wordt al vijftien jaar lang jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle, jonge zakelijke leider. Deze businessleider is in een vroege fase van zijn of haar carrière opgevallen door durf, daadkracht en oorspronkelijkheid. Hij of zij denkt internationaal en ziet leiderschap als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid. De finalisten zijn de nieuwe generatie leiders, op weg om het gezicht van ondernemend Nederland te worden. De Young Captain Award maakt deze zakelijke leiders zichtbaar voor een breed publiek en biedt hen de ruimte en kansen om zich maximaal te ontwikkelen. Deelname aan de Young Captain Award verkiezing dwingt de kandidaten om kritisch naar hun eigen leiderschapsstijl en overtuigingen te kijken, en te bedenken waar zij voor staan.


Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, november 2019.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis om leiders en professionals te helpen tijdens de coronacrisis. Abonneer je op L.E.S. in crisis.