Studenten scoren Nyenrode-bachelors als nummer 1 in Nederland

16 november 2017
Over Nyenrode

De Bachelor of Science (BSc) in Business Administration en de deeltijdopleiding BSc in Accountancy van Nyenrode Business Universiteit worden door de Keuzegids Universiteiten 2018 als beste opleidingen beoordeeld in hun categorie. De BSc in Business Administration staat zelfs op een gedeelde eerste plek in de ranglijst van alle bacheloropleidingen in Nederland.

De ranglijst van universiteiten met het beste onderwijs wordt één keer per jaar uitgebracht door de Keuzegids en is gebaseerd op scores van zowel studenten als oordelen van onderwijsexperts. De Keuzegids is een onafhankelijke gids die alle erkende opleidingen in Nederland beschrijft en beoordeelt.

Vormend karakter

In de Keuzegids laat de BSc in Business Administration van Nyenrode alle andere bedrijfskunde-bachelors ver achter zich. In het intensieve academische programma gericht op persoonlijke ontwikkeling worden studenten op de campus in Breukelen klaargestoomd om een leidende rol te spelen in het bedrijfsleven van de toekomst. Het advies van de Keuzegids naar aankomende studenten is duidelijk: ‘Bij Nyenrode krijg je waar voor je geld: de opleiding overtreft alle anderen met uitzinnige scores’ en ‘huidige studenten vinden Nyenrode een absolute aanrader’.

Mark Slaman, Program Director BSc in Business Administration, is trots op de behaalde score van deze 3-jarige opleiding, die sinds medio 2016 op de campus van Nyenrode wordt aangeboden: ‘Het is geweldig dat onze studenten de kwaliteit van deze jonge opleiding zo hoog waarderen. De combinatie van academische inhoud, praktische relevantie en de campuservaring geeft de opleiding een vormend karakter en dat slaat uitstekend aan bij de studenten.’ Eerder dit jaar werd de opleiding al met een 4,7 op een schaal van 5 ook als beste academische bachelor in bedrijfskunde en economie van Nederland beoordeeld door studiekeuze123.nl.

Beroepsvoorbereiding
Ook de deeltijdopleiding BSc in Accountancy wordt als beste beoordeeld in de categorie Fiscale economie. De accountancy-studenten zijn één dag per week op een van de acht locaties in het land (Breukelen, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Breda, Arnhem of Zwolle) en werken de overige vier dagen bij een accountantskantoor. De Keuzegids geeft aan dat de opleiding van Nyenrode het ’fantastisch doet op beroepsvoorbereiding‘: ’Het format waar studenten vier dagen werken en één dag leren bevalt duidelijk goed.’ Marjolijn Oussoren, Head of Program van de BSc in Accountancy, is ‘ontzettend blij‘ met deze beoordeling: ‘Het is mooi dat wij voor onze studenten de kwaliteit van de opleiding consequent op dit hoge niveau kunnen vasthouden en dat het ook zo wordt gewaardeerd.’

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.