Omscholingsprogramma biedt uitkomst voor personeelstekort financiële sector

Nyenrode Business Universiteit en Hogeschool Windesheim werken samen aan omscholingsprogramma voor niet financiële hbo’ers.

20 januari 2020
Onderwijs

Krapte op de arbeidsmarkt voor financieel personeel vraagt om slimme oplossingen. Vanaf vandaag werken Nyenrode Business Universiteit en Hogeschool Windesheim samen aan een omscholingsprogramma voor medewerkers met een niet financiële achtergrond.

Dit Schakeltraject Accountancy & Controlling is bedoeld voor deelnemers met een niet-financieel HBO diploma, die zich willen laten omscholen tot accountant of controller.

Het programma bereidt deelnemers voor op een gespecialiseerde masteropleiding. Na afloop  kunnen deelnemers doorstromen naar de Post-bachelor Controlling op Windesheim of een universitaire masteropleiding Accountancy of Controlling op Nyenrode. Het programma start in september 2020, duurt een jaar en vindt plaats op verschillende locaties, waaronder Windesheim in Zwolle.

Eerder (2010) bundelden Windesheim en Nyenrode de krachten met een deeltijd post-hbo opleiding Controlling in Zwolle. Ook deze opleiding kwam voort uit de behoefte van werkgevers om financieel personeel hoger op te leiden.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.