Ondernemend Nyenrode Podcast: “Je energie en geluk kun je zelf bewaken”

Studenten in gesprek met Marjan van Loon, President-Directeur Shell Nederland

4 oktober 2022
Community

Al sinds 1907 staat Shell bekend om haar zogenaamde Jakobsschelp met geschulpte rand. Ze is groot geworden in olie en gas maar deze fossiele brandstoffen liggen onder vuur. Op steeds meer plekken in Nederland wordt er daarom aan schonere energie en brandstoffen gewerkt. Onder het motto: “Wij veranderen, dat willen we, moeten we, en dat doen we”, roept Shell op om met elkaar de energietransitie te laten slagen. Marjan van Loon, President-Directeur Shell Nederland, ziet de toekomst positief tegemoet: “De innovatie, het ver weg dromen dichtbij brengen, dat vind ik leuk”. In de afgelopen twee jaar heeft Shell bijna vier miljard euro besteedt om energietransitie vorm te geven.

In deze podcast duiken studenten Joep Toebes & Renske Haafkes in het verhaal van Marjan: “Omdat het hoogst ongebruikelijk was om als meisje te gaan studeren, haalde het nieuws zelfs de krant, vertelt ze lachend”. ‘Meisje gaat techniek studeren in Eindhoven’, luidde de nieuwskop. Hoe is Marjan uiteindelijk doorgegroeid tot leider van Shell Nederland? Ook de energietransitie blijft niet onbeantwoord. Hoe gaat Shell om met kritiek en op welke manier zet Shell zich in voor deze transitie? Je hoort het allemaal in de nieuwe podcast.  

Joep Toebes: "Shell werkt dagelijks hard om de energietransitie en de gestelde doelen daar omheen waar te maken. Natuurlijk is het lastig om het imago van het bedrijf te veranderen, aangezien er al meer dan honderd jaar reclame wordt gemaakt voor benzine. Ik vond het interessant om te zien wie Marjan daadwerkelijk is: naast haar functie als President-Directeur van Shell Nederland ook een echte levensgenieter."

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Apple Podcast,  Spotify, Google Podcast,  Stitcher enDeezer. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een joviale podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen, boeiende verhalen en een reward for life!  

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.