Ondernemend Nyenrode Podcast: “Leren, presteren en genieten”

Studenten in gesprek met Jan-Joost Bosman, CEO van Koninklijke Auping en alumnus van Nyenrode

7 december 2022
Community

Al ruim 134 jaar werkt Auping aan de beste en meest duurzame manieren om uit te rusten. Uitgeslapen schuift Jan-Joost Bosman, alumnus van Nyenrode en CEO van deze Nederlandse beddenfabrikant aan bij de studenten van Ondernemend Nyenrode. Hij vertelt hoe hij zijn duurzame hart laat spreken: “Wij willen in 2030 een circulair productassortiment aanbieden.”

Na het winnen van een wedstrijd bij het keuzevak strategische marketing startte Jan-Joost zijn commerciële carrière bij L’Oréal. Samen met een studiegenoot ontwikkelde hij er een nieuwe merkpropositie : “Dat wij samen in de cosmetica terecht zouden komen, de wereld van mascara's en crèmepjes, had ik van tevoren niet gedacht. Maar het is een waanzinnig mooi bedrijf om voor te werken”.

De studenten wilden vervolgens van hem weten hoe je een bedrijf vindt wat bij je past. Jan-Joost: “Eigenlijk weet je nooit vooraf of een bedrijf bij je past.” Het is juist belangrijk om de eerste indrukken de ruimte te geven: “Is het een leuke cultuur, hangt er een goede sfeer en kan je er ook je ei kwijt?”, adviseert Jan-Joost.

Duurzame bedden

Zesenhalf jaar geleden maakte Jan-Joost de overstap naar Koninklijke Auping. Daar maakt zich hard voor de ‘Plastic Soep’. Duurzaamheid kenmerkt zijn persoonlijkheid en is ook een groot thema in zijn huidige rol als CEO. Het gebruik van duurzame materialen staat hoog op de agenda. De studenten vragen zich af hoe je dan toch concurrerend kan blijven in een prijsgevoelige markt. Hoe doe je dat als CEO van Auping? Je hoort het allemaal in deze aflevering, dankzij onze nieuwsgierige studenten Renske Haafkes en Joep Toebes.

Renske Haafkes: “Jan-Joost maakt duidelijk hoe belangrijk het is om ondernemend te blijven en kansen te zien ook in tijden van crisis. Naast duurzaamheid is ook goed werkgeverschap een groot thema voor Jan-Joost. Zijn advies nemen we mee in onze carrière: “Leren, presteren en genieten” 


De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals 
Apple Podcast,  Spotify, Google Podcast,  Stitcher enDeezer. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een joviale podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen, boeiende verhalen en een reward for life!  

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.