Digitale ontmoeting met Rients Abma en Jeroen Veldman over de Corporate Governance Code

24 juli 2023
Onderwijs

Op 15 mei 2023 vond voor de derde maal een New Board Program Café plaats. In dit digitale moment om in gesprek te gaan met experts over een actueel onderwerp stond deze keer de actualisatie van de Corporate Governance Code op het programma. 

Jeroen Veldman, hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode, besprak met Rients Abma, directeur Eumedion, de nieuwe elementen uit de huidige Code, het proces waarlangs de nieuwe Code tot stand is gekomen en de rol van Europese wet- en regelgeving in relatie tot de Code. Ook rees de vraag of er, mede gezien de huidige verkenning door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, wel een toekomst is voor de Code en zo ja, hoe die eruit zou moeten zien. 

De vragen vanuit de deelnemers bewogen zich vooral rond het thema duurzaamheid, over het belang van de Code voor niet-beursgenoteerde bedrijven en over de toekomst van de Code. Kortom: een mooi inkijkje in het verleden, het heden en de toekomst van de Code door een betrokken expert van één van de schragende partijen.

Vermaatschappelijking van grote ondernemingen en beleggers

Rients Abma schreef eerder voor het Jaarboek Corporate Governance 2021-2022 een hoofdstuk over de vermaatschappelijking van grote ondernemingen en beleggers. Lees hier het hoofdstuk uit het  Jaarboek Corporate Governance 2021-2022 - De vermaatschappelijking van grote ondernemingen en beleggers. 

 

Jaarboek Corporate Governance 2021-2022

 

 

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, zomer 2023.


Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl. 

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.