Paul van Riessen van Quote: “Succesvolle ondernemers beginnen vaak vroeg met ondernemen”

Nieuw seizoen Ondernemend Nyenrode Podcast van start met de hoofdredacteur van Quote

14 mei 2024
Community

Wat maakt een ondernemer succesvol? In de nieuwe aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast krijgen we het antwoord niet van een ondernemer, maar van de hoofdredacteur van Quote; Paul van Riessen. Doordat hij als journalist ruim twee decennia ondernemers van Nederland volgt, kan hij waardevolle lessen delen met onze studenten. Ook deelt Paul verhalen over zijn journalistieke avonturen, waaronder een opmerkelijke strijd met Peter Gillis over de Quote 500.

Luister naar de Ondernemend Nyenrode Podcast via Spotify, Apple Podcast of Google Podcast. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist.

Paul van Riessen van Quote in de Ondernemend Nyenrode Podcast

Een carrière gestoeld op advocatenbrieven

Paul vertelt over zijn start bij Quote, met een controversieel artikel over een playboy-sjeik uit Dubai. Zijn onverschrokken verslaggeving leverde hem niet alleen een stortvloed aan advocatenbrieven op, maar ook een vaste plek in de redactie van Quote. Deze anekdote illustreert Paul's toewijding aan de journalistiek en zijn bereidheid om risico's te nemen. In de podcast belicht Paul zijn carrière van redacteur tot hoofdredacteur en vertelt hij over de uitdagingen van de financiële journalistiek.

Quote 500 controverse

Natuurlijk komt de Quote 500 uitgebreid aan bod. De een gruwt ervan omdat hij of zij erop staat, terwijl de ander juist baalt omdat hij of zij er niet op voorkomt. Paul: “Als je er niet in wilt komen, dan heb ik één advies: geef je vermogen weg aan een goed doel en houd 120 miljoen over.” De controversiele ondernemer Peter Gillis wilde juist wel op de lijst: “Dan kwam hij met stapels ordners op de redactie om aan te tonen dat hij toch echt op de lijst thuis hoort.”

Carrière-adviezen

Naast journalistieke verhalen, geeft Paul waardevolle adviezen aan de studenten, gebaseerd op zijn jarenlange omgang met succesvolle ondernemers. Zo stelt hij dat het slim is om op jonge leeftijd al te starten met ondernemen, omdat je dan nog weinig te verliezen hebt. Hij noemt doorzettingsvermogen als een cruciale kwaliteit van ondernemers die “tot wel 20 uur per dag werken en balen dat ze vier uur moeten slapen voordat ze weer verder kunnen”. Maar, zo geeft hij aan, ga vooral iets doen waar je gelukkig van wordt, zowel binnen als buiten je carrière.

Eerste aflevering van de nieuwe board

Dit is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de podcast, gehost door het nieuwe bestuur van de studentencommissie Ondernemend Nynrode. Jan Heinz, chair van de board heeft er zin in: "We kijken uit naar een opwindend jaar met de Ondernemend Nyenrode Podcast, waar we een scala aan gasten verwelkomen, van start-ups tot gevestigde familiebedrijven en invloedrijke figuren uit de corporate wereld. Wij willen ervoor zorgen dat elke luisteraar waardevolle inzichten krijgt voor hun carrière.”

“Luisteraars krijgen de kans om de levensverhalen van onze gasten te verkennen, waarbij ze niet alleen succesverhalen horen, maar ook de uitdagingen en dieptepunten van hun carrières. Deze verhalen bieden inspiratie en praktische lessen in veerkracht, strategie en innovatie.”“De podcast past binnen de bredere visie van de commissie Ondernemend Nyenrode. Dit jaar organiseren we niet alleen inspirerende gesprekken, maar ook hands-on workshops en gastlessen voor onze collega-studenten. Deze bieden direct toepasbare vaardigheden en kennis, waarmee ze met vertrouwen hun ondernemersreis kunnen beginnen of voortzetten. Hiermee dragen we bij aan een Nyenrode-omgeving waarin leren, groeien en netwerken centraal staan.”

Het bestuur van Ondernemend Nyenrode bestaat dit jaar uit Jan Heinz, Ike Reuver, Jurgen Hornung, Julian de Jong, Tibbe de Winter en Pepijn de Witte.

 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.