Een plek die mijn thuis werd

25 oktober 2019
Community

'Mijn tijd op Nyenrode draaide om drie pijlers: het MBA-programma, het internationale studentenleven en de studentenvereniging (JCV).' Karim Ghannam, alumnus van de fulltime MBA, deelt zijn ervaring op Nyenrode Business Universiteit en vertelt hoe het programma bijdroeg aan zijn persoonlijke en professionele groei.

"Een jaar is voorbijgegaan. Een jaar waarin ik mij echt op mijn plek voelde. Een plek waar ik aan gehecht raakte en die mij stimuleerde om te leren en te groeien. Een plek waar ik niet alleen eindeloos veel zakelijke relaties aanging, maar waar ik ook vriendschappen voor het leven sloot. Nyenrode voelt echt als mijn thuis.


Terugblik op mijn MBA-jaar

Het is alweer een jaar geleden dat ik startte met het Fulltime MBA programma in Amsterdam en ik een Nyenrodiaan werd. In het afgelopen jaar heb ik veel geleerd over het bedrijfsleven. Zowel in Nederland als daarbuiten. Doordat Nyenrode een combinatie biedt van academische theorie met praktische relevantie en persoonlijke ontwikkeling, heb ik vanuit verschillende perspectieven geleerd hoe bedrijven te werk gaan.

Om ook iets terug te kunnen doen, werd ik klassenvertegenwoordiger en bestuurslid van de studentenvereniging JCV (Jongste Compagnie van Verre) op Nyenrode. Mijn taak was om mijn klasgenoten zo goed mogelijk te ondersteunen en mee te doen aan alle activiteiten die op en buiten de campus plaatsvonden. Als persoon ben ik enorm gegroeid. Ik heb niet alleen mijn communicatieve en sociale vaardigheden ontwikkeld, maar ook meer geleerd over de Nederlandse cultuur en het samenwerken met verschillende mensen met uiteenlopende achtergronden.

Daarnaast kreeg ik, als onderdeel van de ‘European Immersion Modules’ van het programma, de mogelijkheid om naar verschillende Europese steden te reizen. Daar heb ik veel grote bedrijven bezocht en mocht ik samen met andere MBA-studenten van mijn jaar werken aan tal van echte zakelijke vraagstukken. De ‘Meet the CEO’-sessies van prof. dr. Désirée van Gorp gaven mij de kans om CEO's en leidinggevenden te ontmoeten en van hun ervaringen te leren, en om hen - samen met mijn klasgenoten - onze ideeën en/of oplossingen voor te leggen voor een aantal van hun vraagstukken.

Begin van een nieuw hoofdstuk van mijn leven

Het jaar loopt bijna ten einde en ik voel me erdoor overweldigd dat ik deze plek, die zoveel voor mij betekent, ga verlaten. Maar aan alles komt een eind. Waar de ene deur sluit, opent zich een andere naar een nieuw begin. Ik zie dit einde als iets moois. Want wat gaat volgen, is het begin van een professioneel pad waar ik enorm naar uitkijk. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en voor iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.