Bert van Son van Mud Jeans wil de kledingindustrie veranderen: “Mijn generatie heeft het goed verpest”

De studenten van de Ondernemend Nyenrode Podcast in gesprek met de CEO van Mud Jeans

17 januari 2023
Community

Hoe verander je de enorm vervuilende kledingindustrie? De strategie van Bert van Zon, CEO van Mud Jeans is even simpel als doeltreffend, namelijk door te beginnen met het meest populaire kledingstuk ter wereld: de spijkerbroek. Hij vertelt erover in de nieuwe aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple Podcast, Google Podcast,  Stitcher enDeezer. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

Aan studenten Joep Toebes en Renske Haafkes vertelt Bert over de misstanden in de kledingindustrie. Hij benadrukt dat zijn generatie het heeft verpest en dat verandering nodig is. Met zijn bedrijf is hij goed op weg, Mud Jeans is inmiddels gecertificeerd als B Corp. Dit is hét bewijs dat het circulaire denimmerk een positieve impact maakt op het milieu en de maatschappij. Verder gaat hij uitgebreid in op zijn unieke concept Lease A Jeans.

Joep blikt terug op een mooi gesprek: ‘’Het is inspirerend om te zien hoe gemotiveerd Bert is om te zorgen dat de kledingindustrie duurzamer wordt én bereid is daar risico’s voor te nemen. Zijn gedachten komen soms wat pessimistisch over terwijl hij eigenlijk gewoon realistisch is. Daarnaast getuigt zijn leaseconcept van ondernemerschap. Ik had nog nooit gehoord van lease-kleding!’’

Podcast - Onze generatie heeft het verpest

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen!  

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.