René van der Zel, CEO van XXL Nutrition: “Keep it as simple as you can”

De studenten van de Ondernemend Nyenrode Podcast in gesprek met de CEO van XXL Nutrition

6 juni 2023
Community

Wat in 2004 begon als een zoektocht naar een oplossing voor een persoonlijk probleem, groeide uit tot een bloeiend supplementenimperium. René van der Zel, CEO en oprichter van XXL Nutrition, deelt zijn opmerkelijke ondernemersreis in de nieuwe aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast. 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcastkanalen zoals Spotify, Apple Podcast, Google Podcast,  Stitcher enDeezer. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist. 

XXL Nutrition, CEO, podcastAls enthousiaste sportschoolganger ondervond René het probleem dat hij geen eiwitshakes kon verdragen. Hij kreeg er buikpijn van. Hij vond een oplossing over de grens in Duitsland en besloot het op de markt te brengen nadat hij zijn gloednieuwe BMW total loss reed. Nu, zo'n 20 jaar later, is zijn bedrijf uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met een miljoenenomzet. Zijn advies aan aspirant-ondernemers: "keep it as simple as you can, zeker in het begin."

Liever bouwen aan het merk dan korting geven

René deelt zijn ervaringen met de studenten Thom Prins en Bas van Lieshout. Hij vertelt over het opbouwen van zijn merk en legt uit waarom hij liever geen kortingsacties gebruikt. "Kortingsacties zijn alleen gunstig op de korte termijn. Concurrenten die veel kortingsacties aanbieden, lijden vaak verlies. Na die acties komen klanten niet altijd terug."

"Focus op kansen in de markt is essentieel," zegt René. "Mijn producten zijn tegenwoordig verkrijgbaar bij tankstations, sportscholen en supermarkten. Daarnaast heeft XXL Nutrition de Protein Bar geïntroduceerd op verschillende dancefestivals. Dit zijn allemaal plekken waar onze doelgroep zich bevindt en waar wij zichtbaar willen zijn."

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen! 

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.