Roel Veltmeijer van Gamestate: “We namen een grote gok die heel goed uitpakte”

Ondernemend Nyenrode Podcast met de CEO van Veltmeijer Group en het populaire Gamestate

7 juni 2024
Community

Hoe keer je het tij in een stagnerend bedrijf dat actief is in een krimpende markt? In de nieuwste aflevering van de Ondernemend Nyenrode Podcast duiken we in het verhaal van Roel Veltmeijer, CEO van Veltmeijer Group en het populaire Gamestate. Hij toverde oude muffe arcadehallen om tot succesvolle entertainmentcentra met vestigingen in heel Europa. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen?

Luister naar de Ondernemend Nyenrode Podcast via Spotify, Apple Podcast of Google Podcast. Abonneer je via jouw favoriete kanaal, dan weet je zeker dat je geen aflevering mist

Roel stapte in het familiebedrijf toen hun arcadehallen enorm verouderd waren en steeds minder opbrachten. Bovendien was de arcadehalmarkt niet bepaald booming. Maar Roel had een visie: hij wilde ze omtoveren tot bruisende entertainmentcentra, geïnspireerd door de bloeiende arcadescene in Amerika. Hij investeerde in nieuwe technologieën, aantrekkelijke games en een moderne uitstraling. Gamestate was geboren.

Beginnen met een reorganisatie

Roel deelt openhartig zijn uitdagingen bij het instappen in het familiebedrijf. Zo moest hij als 'broekie' direct beginnen met een drastische reorganisatie. Noodzakelijk om het tij te keren, maar niet eenvoudig.

Niet alles wat Roel aanraakt, verandert in een succes. De Gamestate-locaties in Oost-Europa zijn een stuk minder in trek dan gebruikelijk. Hij vertelt in de podcast hoe dat zit en wat hij daarvan leert.

Inzetten voor een wereld zonder aids

Naast zijn rol als CEO van het familiebedrijf, is Roel ook voorzitter van de Amsterdam Dinner Foundation. Deze organisatie zet zich in voor een wereld zonder aids. Roel is gediagnosticeerd met hiv, wat zijn betrokkenheid bij dit onderwerp versterkt en hem ertoe bracht het voorzitterschap te aanvaarden.

Hoewel de beschikbare medicatie hem in staat stelt om oud te worden met hiv, maakt de diagnose hem bewust van de waarde van de tijd die hij heeft. Roel deelt openhartig hoe deze ervaring zijn ambities, keuzes en de manier waarop hij zijn bedrijf leidt, beïnvloedt.

Luister de podcast

Deze podcast vol waardevolle lessen: hoe je een stagnerende markt nieuw leven inblaast, hoe je innoveert en hoe je met visie en doorzettingsvermogen je bedrijf naar nieuwe hoogten tilt. En hoe je ook een maatschappelijke bijdrage kunt leveren op onderwerpen die je na aan het hart liggen. Luisteren dus!

De Ondernemend Nyenrode Podcast is een podcast waarin ambitieuze nieuwsgierige studenten willen leren van succesvolle ondernemers en CEO’s. Hoe verliep hun reis van student naar succes? Wat waren cruciale momenten in hun carrière? Van welke fouten worden ze nu nog zwetend wakker? En welke adviezen hebben ze voor de ondernemers van morgen? 

Ondanks de levenservaring van de geïnterviewden, garanderen de goedgebekte gastheren en dames met slimme rubrieken in een studentikoze sfeer, verrassende lessen en boeiende verhalen.

De Ondernemend Nyenrode Podcast is te beluisteren op bekende podcast kanalen zoals Spotify, Apple PodcastGoogle Podcast Stitcher en Deezer.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.