RSM en Nyenrode Business Universiteit lanceren RSM European Real Estate Tax Guides 2021 editie

16 maart 2021
Over Nyenrode

RSM International en Nyenrode Business Universiteit hebben tezamen hun nieuwste ‘Guides to Commercial Real Estate Taxation’ in Europa gelanceerd.

De online belastinggidsen bieden bedrijven, investeerders en andere belanghebbenden die opereren op de vastgoedmarkt in Nederland en Europa, een uitgebreid overzicht van de vastgoed belastingheffingen in verschillende Europese landen. De gidsen leiden gebruikers van begin tot eind door de vastgoedcyclus en geven praktisch inzicht in het verwerven, houden- en verkopen van commercieel vastgoed dat direct of indirect wordt gehouden door binnenlandse of buitenlandse investeerders en rechtspersonen. Vastgoed kan worden ondergebracht in verschillende juridische entiteiten, zoals geregistreerde en niet-beursgenoteerde bedrijven, investeringsfondsen, partnerschappen en trusts.

Onno Adriaansens, Hoofd Vastgoeddesk RSM Nederland en Vice-Voorzitter RSM Real Estate Group Europe: 

"De derde editie van de “Guides to Commercial Real Estate Taxation in Europe" onderstreept één van onze kernprincipes: denk mondiaal, handel lokaal. Informatie over lokale belasting- en auditprincipes in 23 landen stelt onze klanten en partners in staat grensoverschrijdende onroerendgoedtransacties te vergemakkelijken die hun bedrijfsontwikkelingsdoelstellingen ondersteunen. Iedere lokale vastgoeddesk van RSM is de katalysator om verbinding te maken met RSM's uitgebreide wereldwijde netwerk van vastgoedexperts en een aanzienlijke groep van sectorgerichte professionals."

 Tom Berkhout, Professor vastgoed aan Nyenrode Business Universiteit, vult aan:

“Vastgoed is van groot financieel en strategisch belang voor ondernemers en beleggers. Voor de middellange en lange termijn blijkt het een solide investering te zijn. Ondanks COVID 19 blijft de interesse in vastgoedinvesteringen onverminderd groot, zowel van binnenlandse en buitenlandse investeerders. Deze real estate tax guide, opgesteld door lokale RSM-experts uit 23 landen, geeft een goed en praktisch overzicht van de fiscale mogelijkheden voor het kopen, verkopen en bezitten van vastgoed.” 

Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar de website van onze partner RSM. Voor een totaaloverzicht van ons opleidingsaanbod op het gebied van vastgoed en tax, verwijzen wij je graag door naar onze website.

 


Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.