Sarike van Wette (Alliander) wint de Young Captain Award 2023

21 december 2023
Opinie

Sarike van Wette is op 20 november verkozen tot Young Captain 2023. De award werd dit jaar voor de negentiende keer uitgereikt aan de meest getalenteerde jonge businessleider binnen de top van het bedrijfsleven. Daarnaast ontving Van Wette uit handen van Koen Becking, rector magnificus van Nyenrode Business Universiteit, een uitnodiging voor deelname aan het New Board Program. 

Sarike van Wette (37) is directeur Liander Onderhoud & Storingen voor Alliander. Binnen deze rol werkt zij met veel toewijding bij Alliander om de energietransitie te realiseren. Ervoor zorgen dat in het hier en nu én in de toekomst het licht brandt en de huizen warm zijn, maakt het dat zij naar eigen zeggen de leukste baan van Nederland heeft. 

De jury vindt Sarike een echte leider, ''Met een sterke communicatie naar de eigen organisatie en daarbuiten roept zij allen op om verantwoordelijkheid te nemen in de transitie naar duurzame energie, duurzame technologie en het investeren in groene banen, niet alleen uit betrokkenheid, maar vooral uit noodzaak. In het eigenaarschap van dit strategische thema en het rijp maken van de cultuur om deze te realiseren speelt haar “tone at the top” een grote rol. De keuzes die gemaakt moeten worden dienen overstijgend te zijn aan de eigen business, terwijl de eigen businesskracht wel aangewend dient te worden om die veranderingen tot stand te kunnen brengen, ook daar waar het gaat om het uitbreiden van het energienet''.

Deelname aan het Nyenrode New Board Program

Marleen Smits van Shell, winnaar van de achttiende editie van de Young Captain Award, draagt de titel over op Sarike van Wette. Sarike ontvangt als nieuwe Young Captain ook een uitnodiging van Nyenrode Business Universiteit om deel te nemen aan het New Board Program om haar persoonlijke en professionele ontwikkeling in haar weg naar de boardroom verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast toe tot het netwerk van Young Captain alumni dat sinds 2005 is opgebouwd.


 

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, december 2023.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl. 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.