Start competitie Young Captain Award 2018

25 september 2018
Onderwijs

Nyenrode Business Universiteit heeft al sinds 2004 een partnership met de stichting Young Captain Nederland. Doel van de stichting is talentvolle jonge, zakelijk leiders zichtbaar te maken voor een breed publiek en hen ruimte en kansen te bieden om zich maximaal als business leider te ontwikkelen.

De stichting doet dat vanuit de overtuiging dat Nederland behoefte heeft aan ambitieuze, toekomstgerichte en internationaal georiënteerde jonge mensen. Jaarlijks reikt de stichting daarom een ‘Young Captain Award’ uit aan de winnaar van de gelijknamige competitie. Ondernemingen nomineren hun beste talenten voor deze competitie, die onder toezicht staat van een jury onder voorzitterschap van Cees ’t Hart, CEO van Carlsberg. NCGI-lid Ruud Kok RA maakt deel uit van het bestuur.

Talenten

Als start van de competitie wordt aan alle aangemelde deelnemers een tweedaags leiderschapsprogramma aangeboden. Nyenrode is verantwoordelijk voor de programmering en moderering van dit top-programma dat op 30 en 31 augustus in het Friese Beetsterzwaag is gehouden. Het programma omvatte uiteenlopende onderwerpen als: leiderschap, vitaliteit, strategie, crisis beheersing en -communicatie, ethiek en integriteit, de kapitaalmarkt en de juridische aspecten van bestuur en toezicht. De 29 deelnemers werkten aan cases en gingen in discussie met de inleiders en met elkaar.

New Board Program

In de komende weken zullen de deelnemers zich in een aantal intensieve selectieronden manifesteren. Uiteindelijk zal een drietal kandidaten overblijven. Op 26 november 2018 zal tijdens een feestelijk galadiner de award aan de winnaar worden toegekend. Onderdeel van het prijzenpakket voor de winnaar is een deelname aan Nyenrode’s New Board Program, een twee jaar durend ontwikkelingsprogramma voor bestuurders en commissarissen.

Ook door dit partnership draagt Nyenrode bij aan de ontwikkeling van bestuur en toezicht. Dit past immers in onze missie: ‘serving society by shaping responsible leaders’.


Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, augustus-september 2018.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.