Studenten kiezen voor loopbaanbegeleiding en internationale ervaring

FT Masters in Management ranking 2022 gepubliceerd

12 september 2022
Onderwijs

Vandaag publiceert de Financial Times de jaarlijkse ranking voor de Masters in Management. Deze lijst is een wereldwijde graadmeter voor masteropleidingen in management. Nyenrode Business Universiteit bekleedt wereldwijd de 78e positie. De totale lijst bestaat uit de beste 100 universiteiten.

De aanpak van Nyenrode kenmerkt zich door de combinatie van academische theorie, praktische relevantie en persoonlijke ontwikkeling. Dit blijkt voor veel studenten een toegevoegde waarde in hun leerproces.

Internationale waardering

De studenten van de fulltime Master of Science in Management aan Nyenrode waarderen met name de loopbaanbegeleiding, baangarantie en de mogelijkheden om ook in het buitenland werkervaring op te doen. Carlijn Wentzel, programma-directeur van de fulltime Master of Science in Management, is blij met de waardering van de studenten: “Het programma combineert academische inhoud met praktische relevantie en persoonlijke ontwikkeling en geeft studenten een kick-start in het bedrijfsleven via onze Nyenrode Alumni Community. Zowel Nederlandse als internationale studenten weten dit te waarderen.”

Loopbaanbegeleiding tijdens en na opleiding

Op de graadmeters ‘Employed at three months’ en ‘career services’ is de universiteit flink gestegen. Willem van Donge, Head Career and Personal Development, laat weten: “Onze studenten komen veel in direct contact met het bedrijfsleven. Daarnaast werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling door coaching en een leiderschapsontwikkelingstraject. Zo staan ze stevig in hun schoenen en zijn ze goed voorbereid op een succesvolle carrière die echt bij hun past en waar ze positieve impact kunnen maken.”

“Met onze kernwaarden Leadership, Entrepreneurship en Stewardship laten we zien dat we bouwen aan een stevige toekomst met verantwoordelijke leiders en dat de begeleiding vanuit Nyenrode niet stopt bij het behalen van het diploma”, voegt Wentzel daaraan toe.

De eerste plaats in de ranking is voor University of St Gallen uit Zwitserland. Hier vind je de volledige Financial Times Masters in Management Ranking 2022.

Nyenrode biedt de Master of Science in Management in deeltijd en als voltijdsstudie aan. 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.