Studenten BSc in Business Administration leren sociaal ondernemen

17 januari 2018
Onderwijs

Hoe is het om een sociaal ondernemer te zijn en wat is het maatschappelijk doel van jouw organisatie? Een nieuw project binnen Nyenrode Business Universiteit biedt studenten BSc in Business Administration de mogelijkheid deze vraagstukken te onderzoeken.

Eén van de deelnemende social enterprises in dit project is Active Cues, een organisatie die zich richt op het creëren van  geluksmomenten in de zorg. De studenten gaan tijdens dit project aan de slag met de door Active Cues opgezette zorginnovatie de ‘Tovertafel’. Dit project heeft als missie spellen te ontwikkelen voor mensen voor wie spelen niet vanzelfsprekend of gemakkelijk is. Denk hierbij aan personen met alzheimer of autistische jongeren. Onder het motto ‘everybody has a right to play’ draagt men bij aan de missie om ziektes zoals alzheimer en autisme dragelijker te maken.

“De maatschappelijke impact van een bedrijf wordt steeds belangrijker”, aldus Mark Slaman, Programmamanager BSc in Business Administration. “Jonge mensen vinden het belangrijk te werken voor een bedrijf dat een betekenisvol product of dienst heeft, al dan niet voor kwetsbare groepen. Sociaal ondernemen groeit en ook ondernemingen kijken steeds meer naar hun maatschappelijke impact. Ik vind het mooi om te zien dat Bachelor studenten kennismaken met maatschappelijk bevlogen ondernemers.”

Nicole Verhoeven, Programmamanager Leergang Sociaal Ondernemen, is erg enthousiast over dit nieuwe initiatief: “Samen met het programma-management van de opleiding, organiseren we voor zes studenten bedrijfsprojecten bij verschillende social enterprises. De studenten konden voorheen alleen kiezen voor een corporate opdracht of de mogelijkheid een eigen bedrijf op te zetten, maar nu kiest een kwart van de studenten voor een project gelinkt aan sociaal ondernemen. Dit onderstreept het belang van onderwijsaanbod rondom dit populaire thema op universiteiten. Studenten vragen er specifiek naar.”

De studenten onderzoeken tijdens het project bij Active Cues welke mogelijkheden er zijn om de Tovertafel-innovatie in de toekomst uit te breiden binnen en buiten Europa.

BScBA studenten sociaal ondernemen

v.l.n.r. Nyenrode studenten Cindy Zhang, Arjan Rooze, Max Elders Mathijs Konings (directie van Active Cues, die in november 2017 de Leergang Sociaal Ondernemen afrondde) en Sjoerd Wennekes (Co-Founder Active Cues & Nyenrode EMBA alumnus).

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.