Studenten van Nyenrode zeer tevreden over de sterke koppeling met de praktijk

Studenten geven aan de begeleiding en betrokkenheid van onze docenten te waarderen, net als de inspirerende leeromgeving

7 juli 2023
Onderwijs

Studenten van Nyenrode Business Universiteit zijn wederom zeer tevreden over hun opleiding, zo blijkt uit de recente Nationale Studenten Enquête (NSE) van Studiekeuze123. Net als voorgaande jaren hebben onze studenten hun waardering uitgesproken voor de sterke koppeling van hun opleiding met de praktijk. Dit jaar hebben bijna 800 studenten van onze degree programma's deelgenomen aan de enquête.

Uitblinkende opleidingen

De studenten van de Master Fiscaal Recht zijn het meest tevreden, met een score van 4,2. De Bachelor of Science in Business Administration en de Master of Science in Management ontvingen met een score van 4,1 ook een hoge waardering.

Sfeer en praktijkbegeleiding

Wat Nyenrode onderscheidt, is de bijzondere sfeer en geboden praktijkbegeleiding. Studenten hebben aangegeven dat ze de begeleiding en betrokkenheid van onze docenten waarderen, net als de inspirerende leeromgeving. 

“We streven ernaar persoonlijk onderwijs in kleine groepen te bieden, waarbij zowel fysieke als online en hybride vormen deel uitmaken van de totale leerervaring”, stelt Barbara Majoor, Vice Rector Magnificus aan Nyenrode Business Universiteit. “Naast het verstrekken van de juiste kennis en vaardigheden, hechten we ook veel belang aan de persoonlijke ontwikkeling van elke individuele student. Deze erkenning van onze inzet motiveert ons om voortdurend te blijven streven naar excellente onderwijservaringen.”

Voorbereiding op de beroepsloopbaan

De sterke koppeling met de praktijk maakt de opleidingen van Nyenrode relevant voor de beroepsloopbaan van studenten. Het ontwikkelen van praktische vaardigheden en leiderschapskwaliteiten is een waardevolle aanvulling op hun studie aan Nyenrode. Studenten geven aan de docenten te waarderen, mede doordat zij vaak nog actief zijn in het bedrijfsleven. 

Toekomstige verbeteringen

Bij Nyenrode streven we voortdurend naar verbetering. De feedback van onze studenten nemen wij serieus en zullen de resultaten en aandachtspunten van de NSE grondig onderzoeken. Ons doel is om een omgeving te creëren waarin elke student optimaal kan groeien en zich kan ontwikkelen.

De kracht van de NSE-resultaten

De resultaten van de NSE spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van ons onderwijs. Ze bieden inzichten die ons helpen de kwaliteit en relevantie van onze opleidingen verder te versterken. Ons doel is om een omgeving te creëren waarin elke student optimaal kan groeien en uitgedaagd wordt zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijk leider.

De Nationale Studenten Enquête is een landelijk onderzoek waarin studenten jaarlijks hun mening geven over hun opleiding. De studenten worden bevraagd over uiteenlopende thema’s, zoals inhoud en opzet, studiefaciliteiten en de aansluiting op de beroepspraktijk.

Klik hier voor een uitgebreide rapportage op de website van Studiekeuze123

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.