(Pre-)Master Fiscaal Recht (deeltijd)

Breukelen
Najaar
2,5 jaar in deeltijd
15-20 uur per week
Donderdag van 14.00 tot 21.00 uur
Nederlands
Collegegeld 1e jaar € 8.210 (excl. tentamens)
NVAO, EQUIS

De Master Fiscaal Recht is een deeltijd master die jou behalve fiscaal-juridische kennis ook het lef geeft om jouw organisatie verder te brengen.

Informatiesessie (pre-)master Fiscaal Recht

Wil je een volgende stap maken in je carrière op fiscaal-juridisch gebied? Dat kan het beste op Nyenrode! De Nyenrode Master Fiscaal Recht is als beste beoordeeld door Keuzegids. Meld je hier snel aan voor de informatiesessie met proefcollege op het landgoed in Breukelen op 21 juni! 

Wat kan je verwachten?

Met de deeltijd Master Fiscaal Recht ontwikkel je jezelf in 2,5 jaar tijd tot een fiscaal-juridische professional op academisch niveau. Anders dan andere universiteiten krijg je college op een vaste collegedag. Je krijgt een unieke combinatie van theorie en praktijk en maakt ook een sterke persoonlijke ontwikkeling door. Als bevlogen professional met lef en kennis bied jij je bedrijf of organisatie straks duurzame meerwaarde.

 • Beste master van Nederland
 • Academisch en praktijkgericht
 • Vaste collegedag met je groep

Wat levert het op?

 • Titel: mr. of LL.M.
 • Praktijkkennis op universitair niveau
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Toelating Register Belastingadviseurs Academy (RB)
 • Toelating Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)

Ook interessant voor jou

Master Fiscaal Recht LR 19-06-2017-67 (Pre-) Master Fiscale Economie

(Pre-) Master Fiscale Economie

Deeltijd | Nederlands | Najaar
Met de Master Fiscale Economie in deeltijd ontwikkel je jezelf tot een robuuste fiscaal-economisch specialist die bijblijft.
_SAN6364 aangepast (Pre-) Master of Science in Controlling

(Pre-) Master of Science in Controlling

Deeltijd | Nederlands | 2 september 2022
Praktijkgerichte, universitaire controllersopleiding. Ontwikkel jezelf in deeltijd tot financiële business partner.

Van wie krijg je college?

Je krijgt bij de deeltijd Master Fiscaal Recht college van senior professionals die werken bij belangrijke belastingadvieskantoren en de Belastingdienst.

We stellen graag een aantal docenten aan je voor:
PhD kandidaat
Met haar colleges wil Irene bijdragen aan de ontwikkeling van je kritisch denkvermogen, zodat je met een open blik kan kijken naar bekende situaties. Als PhD kandidaat doet ze onderzoek naar sociale veranderprocessen.
Hoogleraar
Lisette is hoogleraar en bekleedt het electoraat voor de effectiviteit van het toezicht op regelgeving. Haar onderzoek richt zich op de effectiviteit van belasting nalevings management strategieën en op Joint Audits.
Rob Kamerling
Hoogleraar
Robert is emeritus hoogeleraar belastingrecht aan Nyenrode. Gedurende zijn loopbaan was hij voorzitter van de vakgroep fiscaal recht en directeur van de tax & finance programma's van Nyenrode.
Hoogleraar
Philippe is professor Internationaal en Europees belastingrecht. Het terugbrengen van fiscale vraagstukken tot de kern (reductie tot de essentie) is zijn specialisme. Daarvoor is hij beloond met de H.J. Hofstra-penning.
Hoogleraar
Arco is hoogleraar vennootschapsbelasting en verricht onderzoek naar dit onderwerp. Naast zijn werk als (postdoctoraal) docent, spreekt hij regelmatig op seminars en publiceert hij in vakbladen en journals.
roland II
Hoogleraar
Roland Brandsma is professor general tax law aan Nyenrode. Daarnaast is hij partner bij PwC en heeft hij ruim 25 jaar ervaring als belastingadviseur en taxateur. Bij PwC leidt hij de Task Force Special Affairs.
Hoogleraar
Tom is hoogleraar real estate, directeur van Nyenrode's Real Estate Center en academisch verantwoordelijk voor de Master Fiscaal Recht. Zijn missie is diepe inzichten en bewezen kennis uit het verleden en het heden te koppelen aan de toekomst.
Jurriën van der Heijden
Hoogleraar
Jurriën is hoogleraar fiscale economie en tax accounting. Hij richt zich op de fiscaal-economische aspecten van ondernemingen. De verhouding tussen het fiscaal recht en het jaarrekeningenrecht staat daarbij centraal.
Hoogleraar
Jeroen is hoogleraar indirecte belastingen en vakcoördinator van de Master Fiscaal Recht en Master Fiscale Economie. Hij wordt enthousiast van interactie met collega's en studenten, want samen kom je tot de mooiste inzichten.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent toelaatbaar met een van de volgende diploma’s:

 • Een hbo- of wo-bachelor, master of MBA
 • Register Belastingadviseur (RB)
 • Controleur Belastingdienst (interne opleiding)

Bij voorkeur heb je een relevante baan in de fiscaal-juridische sector.

Nog niet alle basiskennis? Volg de pre-master

Als je basiskennis nog niet helemaal voldoet aan de toelatingseisen, werk dan eerst je deficiënties weg. Onder deficiënties verstaan we alle kennis die je nog niet hebt, maar die je wel nodig hebt om de master te volgen. Deficiënties wegwerken doe je via de pre-master. Op maandagmiddag en -avond en/of woensdagmiddag en -avond volg je colleges, maximaal twee jaar lang. 

Vrijblijvend intakegesprek

Wanneer je erover denkt om de deeltijd Master Fiscaal Recht te gaan doen, maak dan eens een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens de intake bekijken we samen met jou of je zonder meer kan starten of dat het nodig is dat je een deel van de premaster volgt.

Aanmelden

Heb je je intakegesprek gehad en wil je je aanmelden? Dat kan via de aanmeldbutton rechts op deze pagina. 

*Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Wat ga je doen?

De deeltijd Master Fiscaal Recht duurt 2 jaar. Na deze 2 jaar begin je aan je scriptie traject. Het scriptie traject duurt gemiddeld een halfjaar.
Je hebt college op donderdagmiddag en -avond. Het programma is gebaseerd op drie pijlers: Fiscaal Recht, Tax Assurance en persoonlijke vaardigheden.

Pre-master

Als de kennis die je nu hebt nog niet voldoende is om aan de master te beginnen, doe je de pre-master. Tijdens je intakegesprek bekijken we samen welke pre-master vakken je nodig hebt. Afhankelijk van de vakken die je gaat volgen, heb je colleges op maandagmiddag en -avond of woensdagmiddag en -avond. 99% van je medestudenten start eerst in de pre-master en stroomt daarna door naar de master.

Hoofdvakken

 • Niet-winst
 • Loonheffingen
 • IB-winst en Tax Accounting
 • Vennootschapsbelasting
 • Indirecte belastingen
 • Formeel belastingrecht
 • Internationaal en Europees belastingrecht
 • Masterscriptie

Verbredingsvakken

 • Tax Assurance
 • Tax Theory en Ethiek
 • Juridische vaardigheden 
 • Persoonlijk Ontwikkeltraject
 • Methodologie

Meer informatie over de mastervakken vind je hier: Algemene beschrijving Mastervakken MFR.

Persoonlijke vaardigheden

Je persoonlijke vaardigheden verbeter je terwijl je de hoofd- en verbredingsvakken volgt. Onderwerpen als adviseren en overtuigen zijn verweven met de colleges.

Informatiesessie

Wil je de deeltijd Master Fiscaal Recht in de praktijk meemaken? Kom dan naar de informatiesessie.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de deeltijd Master Fiscaal Recht voor collegejaar 2021-2022 zijn:

 • Collegegeld eerste jaar € 8.210  (tentamens niet inbegrepen)
 • Collegegeld tweede jaar € 9.040 (tentamens niet inbegrepen) 
 • Inschrijfgeld per jaar € 265
 • Scriptiebegeleiding € 3.695

Aan het begin van elk vak ontvang je een factuur. Bovengenoemde bedragen betreffen dus het totaal als alle vakken worden gevolgd.

Bovenstaande kosten zijn exclusief eventueel te volgen pre-mastervakken. Deze kosten variëren van € 500 tot € 1.800 per vak. Tijdens het informatie gesprek bespreken we welke pre-mastervakken noodzakelijk zijn en wat de exacte kosten zijn. Wil je graag direct informatie over de exacte kosten, neem dan contact op met fiscaal@nyenrode.nl.

 

Levenlanglerenkrediet van DUO

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geld lenen om je studie mee te financieren middels het Levenlanglerenkrediet.


Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk. 

 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Wat staat je te wachten?

De deeltijd Master Fiscaal Recht is volledig gericht op de vaardigheden die het bedrijfsleven van je vraagt. Als fiscalist met academisch niveau ben jij degene die bij bedrijfsbeslissingen een helder en objectief fiscaal-juridisch oordeel geeft.

Organisaties hebben ook steeds meer behoefte aan fiscalisten die meedenken over hoe hun adviezen het beste kunnen worden uitgevoerd. Jij bent met deze master in staat om dit soort complete adviezen te geven. Daarmee ben je van grote waarde.

Studenten van de Master Fiscaal Recht werken voornamelijk als consultant, adviseur of controleur in de fiscaal-juridische sector. Bijvoorbeeld bij de Belastingdienst of een internationaal accountantskantoor.