(Pre-)Master Fiscaal Recht (deeltijd)

Breukelen
September en februari
2,5 jaar deeltijd (excl. premaster)
15-20 uur per week
Dinsdag of donderdag 14.00 – 21.00 uur
Nederlands
Ca. € 24.200 (excl. tentamens)
NVAO, EQUIS

Wil jij de volgende stap maken in je carrière op fiscaal-juridisch gebied? Dat kan het beste op Nyenrode! Onze Master Fiscaal Recht is als beste beoordeeld door Keuzegids. De Master Fiscaal Recht is een deeltijd opleiding die jou behalve fiscaal-juridische kennis ook het lef geeft om jouw organisatie verder te brengen. 

Je ontwikkelt jezelf in 2,5 jaar tijd tot een tax professional op academisch niveau. Anders dan andere universiteiten krijg je college op een vaste collegedag. Je krijgt een unieke combinatie van theorie en praktijk en maakt ook een sterke persoonlijke ontwikkeling door. Als bevlogen professional met lef en kennis bied jij je bedrijf of organisatie straks duurzame meerwaarde.

 • Enige academische deeltijd Master Fiscaal Recht in Nederland
 • Toelaatbaar met elke HBO en WO opleiding
 • 1 vaste dag college per week met je groep

Wat levert het je op?

 • Titel: mr. of LL.M. 
 • Praktijkkennis op universitair niveau
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Mogelijkheid tot kandidaat lidmaatschap Register Belastingadviseurs Academy (RB)
 • Toelating Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)
 • Onderdeel van actief Nyenrode alumni netwerk

 

 


Ook interessant voor jou

MSc Accountancy (Pre-)Master of Science in Accountancy (deeltijd)

(Pre-)Master of Science in Accountancy (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | 30 januari 2024
De deeltijd Master of Science in Accountancy van Nyenrode is een flexibele universitaire accountancy-opleiding die je in je eigen tempo volgt op een locatie bij jou in de buurt.
Master Fiscale Economie (Pre-)Master Fiscale Economie (deeltijd)

(Pre-)Master Fiscale Economie (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Met de Master Fiscale Economie in deeltijd ontwikkel je jezelf tot een robuuste fiscaal-economisch specialist die bijblijft.
_SAN6364 aangepast (Pre-)Master of Science in Controlling (deeltijd)

(Pre-)Master of Science in Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Praktijkgerichte, universitaire controllersopleiding. Ontwikkel jezelf in deeltijd tot financiële business partner.

Van wie krijg je college?

Je krijgt bij de deeltijd Master Fiscaal Recht college van senior professionals die werken bij belangrijke belastingadvieskantoren en de Belastingdienst.

We stellen graag een aantal docenten aan je voor:
Hoogleraar
Lisette van der Hel-van Dijk is hoogleraar en bekleedt het lectoraat voor de effectiviteit van het toezicht op regelgeving. Haar onderzoek richt zich op de effectiviteit van belasting nalevings management strategieën en op Joint Audits.
Hoogleraar
Philippe Albert is professor Internationaal en Europees belastingrecht. Het terugbrengen van fiscale vraagstukken tot de kern (reductie tot de essentie) is zijn specialisme. Daarvoor is hij beloond met de H.J. Hofstra-penning.
Hoogleraar
Arco Bobeldijk is hoogleraar vennootschapsbelasting en verricht onderzoek naar dit onderwerp. Naast zijn werk als (postdoctoraal) docent, spreekt hij regelmatig op seminars en publiceert hij in vakbladen en journals.
roland II
Hoogleraar
Roland Brandsma is professor general tax law aan Nyenrode. Daarnaast is hij partner bij PwC en heeft hij ruim 25 jaar ervaring als belastingadviseur en taxateur. Bij PwC leidt hij de Task Force Special Affairs.
Tom Berkhout
Hoogleraar
Tom Berkhout is hoogleraar real estate, directeur van Nyenrode's Real Estate Center en academisch verantwoordelijk voor de Master Fiscaal Recht. Zijn missie is diepe inzichten en bewezen kennis uit het verleden en het heden te koppelen aan de toekomst.
Hoogleraar
Jeroen Bijl is hoogleraar indirecte belastingen en vakcoördinator van de Master Fiscaal Recht en Master Fiscale Economie. Hij wordt enthousiast van interactie met collega's en studenten, want samen kom je tot de mooiste inzichten.
Marcel Snippe, portret
Hoogleraar
Marcel Snippe RA is hoogleraar Formeel belastingrecht aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Corporate Reporting, Finance & Tax.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je bent toelaatbaar met een van de volgende diploma’s:

 • Een hbo- of wo-bachelor, master of MBA
 • Register Belastingadviseur (RB)
 • Controleur Belastingdienst (interne opleiding)

Bij voorkeur heb je een relevante baan in de fiscaal-juridische sector.

Nog niet alle basiskennis? Volg de premaster

Als je basiskennis nog niet helemaal voldoet aan de toelatingseisen, werk dan eerst je deficiënties weg. Onder deficiënties verstaan we alle kennis die je nog niet hebt, maar die je wel nodig hebt om de master te volgen. Deficiënties wegwerken doe je via de Premaster. Op maandagmiddag en -avond en/of woensdagmiddag en -avond volg je colleges, maximaal twee jaar lang. 

Vrijblijvend informatiegesprek

Wanneer je erover denkt om de deeltijd Master Fiscaal Recht te gaan doen, maak dan eens een afspraak voor een informatiegesprek. Tijdens het gesprek bekijken we samen met jou of je zonder meer kan starten of dat het nodig is dat je een deel van de premaster volgt.

Aanmelden

Heb je je informatiegesprek gehad en wil je je aanmelden? Dat kan via de aanmeldbutton rechts op deze pagina. 

*Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Wat ga je doen?

De deeltijd Master Fiscaal Recht duurt 2 jaar. Na deze 2 jaar begin je aan je scriptietraject. Het scriptietraject duurt gemiddeld een halfjaar. Je hebt het eerste jaar college op dinsdag en het 2e jaar op donderdagmiddag en -avond. Het programma is gebaseerd op drie pijlers: Fiscaal Recht, Tax Assurance en persoonlijke vaardigheden.

Premaster

Als de kennis die je nu hebt nog niet voldoende is om aan de master te beginnen, doe je de premaster. Tijdens je informatiegesprek bekijken we samen welke premaster vakken je nodig hebt. Afhankelijk van de vakken die je gaat volgen, heb je colleges op maandagmiddag en -avond of woensdagmiddag en -avond. 99% van je medestudenten start eerst in de premaster en stroomt daarna door naar de master.

Hoofdvakken

 • Niet-winst
 • Loonheffingen
 • (IB) Winst & Tax Accounting
 • Vennootschapsbelasting
 • Indirecte belastingen
 • Formeel belastingrecht
 • Internationaal en Europees belastingrecht
 • Masterscriptie

Verbredingsvakken

 • Tax Assurance 1
 • Tax Assurance 2
 • Tax Theory en Ethiek
 • Juridische Methodologie1
 • Juridische Methodologie 2
 • Fiscaal Leiderschap

Meer informatie over de mastervakken vind je hier: Algemene beschrijving Mastervakken MFR.

Persoonlijke vaardigheden

Je persoonlijke vaardigheden verbeter je terwijl je de hoofd- en verbredingsvakken volgt. Onderwerpen als adviseren en overtuigen zijn verweven met de colleges.

Informatiesessie

Wil je de deeltijd Master Fiscaal Recht in de praktijk meemaken? Kom dan naar de informatiesessie.

Investering

 

De investering voor het volgen van alle vakken in de deeltijd Premaster Fiscaal Recht  voor collegejaar 2023 – 2024 bedraagt € 13.200,-*. Echter, veelal zijn vrijstellingen voor vakken mogelijk en vallen de kosten dus lager uit.

 • Het collegegeld per vak varieert - afhankelijk van het aantal ECTS - tussen € 660,- en € 1.320,-  (tentamens niet inbegrepen)
 • Inschrijfgeld premaster per jaar € 290,-
 • Tijdens het vrijblijvende informatiegesprek bespreken we welke premastervakken noodzakelijk zijn en wat de exacte kosten zijn. Wil je graag direct informatie over de exacte kosten, neem dan contact op met fiscaal@nyenrode.nl 

De kosten voor de deeltijd Master Fiscaal Recht bedragen:

 • Collegegeld eerste en tweede jaar € 19.350,-*  (gebaseerd op collegejaar '23-'24, tentamens niet inbegrepen)
 • Inschrijfgeld per jaar € 290,-
 • Scriptiebegeleiding € 3.950,-

Aan het begin van elk vak ontvang je een factuur. Bovengenoemde bedragen betreffen dus het totaal als alle vakken worden gevolgd.


Investering vanuit jouw werkgever

Medewerkers met lef, creativiteit en ondernemersgeest zijn van cruciaal belang voor de kwaliteit van een organisatie. Op Nyenrode leiden wij jou op tot manager van de toekomst en betere gesprekspartner. Dit stelt je in staat om om diverse managementposities binnen jouw organisatie te vervullen. Bespreek met jouw werkgever de mogelijkheid om de studie onderdeel te maken van jouw persoonlijk ontwikkelingstraject.

Zo ontvangt bijna de helft van onze studenten een bijdrage voor de studiekosten van de werkgever.  Overweeg jij dit ook om aan te vragen bij jouw werkgever? Vergeet dan niet deze 5 tips voor het aanvragen van je studiekosten te lezen.

 

Levenlanglerenkrediet van DUO

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geld lenen om je studie mee te financieren middels het Levenlanglerenkrediet.


Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk. 

 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Wat staat je te wachten?

De deeltijd Master Fiscaal Recht is volledig gericht op de vaardigheden die het bedrijfsleven van je vraagt. Als fiscalist met academisch niveau ben jij degene die bij bedrijfsbeslissingen een helder en objectief fiscaal-juridisch oordeel geeft.

Organisaties hebben ook steeds meer behoefte aan fiscalisten die meedenken over hoe hun adviezen het beste kunnen worden uitgevoerd. Jij bent met deze master in staat om dit soort complete adviezen te geven. Daarmee ben je van grote waarde.

Studenten van de Master Fiscaal Recht werken voornamelijk als consultant, adviseur of controleur in de fiscaal-juridische sector. Bijvoorbeeld bij de Belastingdienst of een internationaal accountantskantoor.