Tentoonstelling: 'Andy Warhol, the business artist'

28 januari 2021
Community

De 15e tentoonstelling van Art Fund Nyenrode, 'Andy Warhol, the business artist', bevindt zich momenteel in het dr. Albert Heijn gebouw van Nyenrode, maar is door de huidige COVID-19 maatregelen niet toegankelijk. Hoe de toekomstige (on)mogelijkheden zijn is ongewis, maar tot eind mei zijn de highlights uit de PopArt collectie van Nyenrode alumnus Lex Harding voor de Nyenrode community te bezoeken. 

In zijn werkzame leven in de vorige eeuw heeft Lex Harding zich op talloze wijzen voortvarend ingezet voor een rol van vrouwen in een (toen) sterk door mannen gedomineerde, zo niet vrijwel exclusieve mannenwereld bij radio en muziek. Ook was hij creatief en daadkrachtig genoeg om die vrouwen een zeer gevarieerde rol in die mannenwereld te laten spelen. De successen daarvan zijn tot op de dag van vandaag aantoonbaar. 

'Vrouwen op Nyenrode'

Aanleiding om mede n.a.v. de slepende discussies omtrent het vrouwenquotum in de bestuurskamers in de catalogus stil te staan bij 'Vrouwen op Nyenrode’. Vanaf de oprichting in 1946 door Plesman c.s. met uitsluitend ‘doe-jongens', naar de besluitvorming tot toelating van vrouwen na (bij) het bezoek begin zeventiger jaren van de 'Dolle Mina’s'. En eindigend met meer specifiek de ontwikkeling in de Nyenrode Board & Governance programma's. De conclusie is meer dan verrassend te noemen want al lang voor de recente jubileumviering van de 50e Commissarissen cyclus was dit quotum op Nyenrode al ruimschoots bereikt en soms zelfs overschreden.

Catalogus

De bijbehorende catalogus (84 pagina's full colour) geeft in elk geval al een fraai overzicht van deze majestueuze collectie en de unieke verzamelwoede van Lex Harding om Warhols werk compleet te krijgen. In de 'Reigning Queens' zijn alle koninginnen uit die tijd opgenomen waarbij van Beatrix de bijna complete serie. Echter met uitzondering van een versie waarnaar Harding nog verwoed op zoek is. 


 

De catalogus met Nederlandse en Engelse tekst is hier online te bestellen, alwaar je ook een film over deze tentoonstelling aantreft.

Deze bijdrage is geschreven door Pol Schevernels, alumnus class NOIB 1959 en oprichter van het Art Fund Nyenrode. 

 

Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, januari 2021.

Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

 

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.