Kwartfinale TheNextWomen Pitch Competition bij Nyenrode Amsterdam

11 juli 2018
Community

Op 22 juni hebben 18 ambitieuze vrouwen uit heel Europa bij Nyenrode Amsterdam deelgenomen aan de kwartfinale van TheNextWomen Pitch Competition.

Uit meer dan 100 deelnemers werden 18 ambitieuze vrouwelijke ondernemers gekozen. Zij presenteerden hun start-ups voor een jury  bestaande uit vijf beleggers: Laura Rooseboom van Startgreen Capital/One Planet Crowd, Marijke Paaijmans van TheNextWomen Crowd Fund, Nora Coers van TheNextWomen Crowd Fund, Julia Padberg van SET Capital en Julia Wink-Zaanen van 4Impact.

Ondernemerschap verbinden met onderwijs

TheNextWomen Pitch Competition is een jaarlijks evenement dat getalenteerde vrouwelijke ondernemers uitnodigt om bekendheid, waardevolle feedback en de hoognodige investeringen te krijgen. Dit jaar heeft Carol Tarr, docent BBA bij Nyenrode Amsterdam en Corporate Partnership Manager bij TheNextWomen in Nederland, het event naar Nyenrode gehaald.

Carol Tarr: 'Het was erg inspirerend om te zien hoe de vrouwen zich opstelden, presenteerden, met elkaar skypeten en elkaar ondersteunden. Het was ook mooi om Nyenrode zo actief te zien in het landschap van ondernemers en dat de initiatieven ondersteund werden. Vaak ontvangen de start-ups slechts 4% van de risicokapitaalfinancieringen. Hier moet verandering in komen en daar biedt deze competitie een mooi platform voor. Wij konden daar een klein steentje aan bijdragen door onze deuren open te stellen om een verschil te maken.'

Uiteenlopende ideeën

De deelnemers presenteerden ideeën die uiteenliepen van studie-apps tot gezonde wearables met oogcorrectie en van boomvrij papier tot aan een sociale onderneming die stageplekken aan vluchtelingen biedt. Alle deelnemers hebben van de jury waardevolle feedback gekregen en tien ervan werden geselecteerd om door te gaan naar de halve finale in oktober.

De winnaar van het evenement wint een converteerbare obligatie van € 20.000,- en krijgt toegang tot een bredere kring van beleggers. Er staat veel op het spel: de finalisten van vorig jaar wisten in de eerste zes maanden na de wedstrijd tussen de € 500.000,- en € 750.000,- aan investeringen op te halen.

Het personeel en de studenten van Nyenrode waren ook uitgenodigd om de presentaties bij te wonen.

20180621_160351

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.