Vernieuwd Behavioral & Cultural Governance programma

25 oktober 2018
Onderwijs

Kent u de slogan: "De Amerikanen bedenken het, de Chinezen kopiëren en verbeteren het en de Europeanen bedenken de regels erbij"? We leven in een tijdgeest waarin wij elke situatie in de grip willen hebben, ‘in control’ willen zijn. Om aan onzekerheden een einde te maken, voeren wij regels in. Die roepen echter weer nieuwe regels op en hoe meer regels wij invoeren, des te groter is de kans dat wij er één of meer overtreden.

Goed ondernemerschap heeft echter vrijheidsgraden nodig. Hoe blijven bestuurders en commissarissen weg van een cultuur waarbij zij meer aan het vinken zijn, dan met de toekomst van hun bedrijf en de klanten bezig zijn? Dat onderzoeken we in het Behavioral & Cultural Governance programma.

Recent onderzoek

De Governance van ondernemingen en instellingen dient weer in balans te komen. Hiervoor heeft Nyenrodiaan Peter Robertson het Behavioral and Cultural Governance Program recent geheel vernieuwd. Zijn recente onderzoeken zijn geïntegreerd in het programma. Eind mei 2019 hoopt Robertson te promoveren op deze nieuwste inzichten.

Dat er veel leidinggevenden zijn die dit vraagstuk belangrijk vinden blijkt uit de vraag naar de opleiding. Ruim voor de startdatum van het programma was het maximaal aantal deelnemers bereikt. Wegens dit succes start er in het voorjaar van 2019 een extra editie van het programma. Gedurende het Behavioral and Cultural Governance Program werken de deelnemers met behulp van de ingrediënten van toonaangevende docenten aan hun eigen strategische veranderplan.


Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, oktober 2018.


Artikelen en columns gepubliceerd op de website en in de nieuwsbrief van het NCGI weerspiegelen niet per definitie een algemene visie van het NCGI, maar worden door auteurs op persoonlijke titel geschreven. Reageren kan via ncgi@nyenrode.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.