RSM en Nyenrode Business Universiteit lanceren vernieuwde European Real Estate Tax Guide

8 juni 2020
Over Nyenrode

RSM International en Nyenrode Business Universiteit hebben samen hun vernieuwde European Real Estate Tax Guide gelanceerd. De online gidsen bieden cross border bedrijven, investeerders en andere belanghebbenden een uitgebreid overzicht van de onroerende voorheffing in verschillende Europese landen.

De gidsen leiden gebruikers van begin tot eind door de vastgoedcyclus en geven praktisch inzicht in het verwerven, houden en verkopen van commercieel vastgoed dat direct of indirect wordt gehouden door binnenlandse of buitenlandse investeerders en rechtspersonen.

Tom Berkhout, hoogleraar vastgoed aan Nyenrode Business Universiteit: “Vastgoed is altijd van groot financieel en strategisch belang geweest voor ondernemers en investeerders. Op lange termijn is het een solide investering gebleken. Juist in deze onzekere tijden bewijst vastgoed opnieuw zijn waarde en zien we ook een toename van cross border investeringen. De onroerendgoedbelastinggids, opgesteld door lokale RSM-experts uit 22 landen, geeft een goed overzicht van de fiscale mogelijkheden voor het kopen, verkopen en bezitten van onroerend goed. ”

Onno Adriaansens, hoofd vastgoed RSM Nederland en co-voorzitter RSM Real Estate Sector Team Europe, voegt toe: "De tweede editie van de European Real Estate Tax Guide onderstreept één van onze kernprincipes: think global, act local. Informatie over lokale belasting- en auditprincipes in 22 landen stelt onze klanten en partners in staat cross border onroerendgoedtransacties te vergemakkelijken die hun bedrijfsontwikkelingsdoelstellingen en -doelstellingen ondersteunen.”

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.