Wolkenkrabbers en kredietbeheer in New York. #LifeasaNyenrodian

17 januari 2019
Community
In mei van dit jaar behoorden wij, dat wil zeggen Linda Hentzepeter, Mike van de Goor en Bart van Campenhout, tot de gelukkige studenten die een bezoek brachten aan New York, één van de grootste zakensteden ter wereld. We reisden met een groep van in totaal 60 studenten uit het Financial Management-traject, omdat deze reis deel uitmaakt van ons Global Immersion Program. Dit programma bestond onder meer uit vijf drukke dagen vol bedrijfsbezoeken en een business case.

New York: een bruisende zakenstad

Meteen al bij aankomst in New York, in onze keurig gestreken overhemden en fris gestoomde pakken, werd ons duidelijk wat dit tot een echte zakenstad maakt. Iedere grote onderneming ter wereld lijkt er een wolkenkrabber te hebben en het verkeer bestaat hoofdzakelijk uit twee dingen: gele taxi's met zakenmensen achterin en auto's met privéchauffeur met zakenmensen achterin. We vonden de sfeer in New York bijzonder motiverend, wellicht des te meer omdat we in de gelegenheid werden gesteld in gesprek te gaan met deze zakenmensen in diezelfde wolkenkrabbers.

Bedrijfsbezoeken en een business case

De bedrijven die zo vriendelijk waren ons te ontvangen, waren niemand minder dan BlackRock, Standard & Poor’s, Société Générale en Atlantic Investment Management. BlackRock is een fondsbeheerder met de meest uitgebreide risicobeoordelingssoftware ter wereld en is een geweldige werkgever voor enthousiaste Financial Management-studenten zoals wij. Société Générale is de op één na grootste Franse bank en was zo vriendelijk ons als praktijkopdracht een business case te geven waarbij de kredietaanvragen van een olieplatform, een windmolenpark en een aardgasgestookte warmtekrachtcentrale moesten worden beoordeeld. Onze taak was om aan twee van de drie bedrijven krediet te verlenen, rekening houdend met de dingen die een bank belangrijk vindt.

De laatste onderneming, Atlantic Investment Management, is een beleggingsfonds dat wordt geleid door een alumnus van Nyenrode BBA, Alexander Roepers. De heer Roepers was zo vriendelijk ons uit te nodigen voor een diner op de club van zijn tweede alma mater, de Harvard Business Club. Hier kregen we de kans om met hem en zijn collega's en verscheidene senior vertegenwoordigers van Société Générale van gedachten te wisselen. Zelfs na jaren blijven alumni zich sterk verbonden voelen met Nyenrode.

Afsluiting met alumni-avond

Na een week hard werken en de uiteindelijke presentaties werd ons bezoek afgesloten met een rooftop party, waar we opnieuw de alumni van Nyenrode hebben ontmoet en zij ons hebben verteld hoe zij in de Verenigde Staten terecht zijn gekomen. Het was fantastisch om hun verhalen te horen en zij waren zo vriendelijk ons te adviseren hoe we het best invulling kunnen geven aan onze laatste maanden op Nyenrode. Misschien zijn wij wel degenen die over een paar jaar toekomstige Nyenrode-studenten onze verhalen vertellen.

Wil jij jouw carrière opbouwen terwijl je een master diploma behaalt? Meer informatie over de voltijdopleiding MSc in Management vind je hier: Nyenrode.nl/FTMSc.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.