ESG: measure the impact

Breukelen
25 september 2024
3 dagen
vanaf 9.00 uur
Nederlands
€ 2.995,00 (excl. BTW).
Master
24 uren
Hoe identificeren we potentiële ESG-risico's bij besluitvorming en hoe kunnen we ze effectief opnemen in onze financiële verslaglegging? Op welke manier kunnen we de langetermijnwaarde van ESG-investeringen meten en communiceren aan onze stakeholders? Op welke manier kunnen we betrouwbare ESG-data verzamelen en meten die essentieel zijn voor rapportages en analyses? Met deze vraagstukken gaan we aan de slag in het programma ‘ESG: measure the impact’, een korte maar intensieve training.
 • Bewustwording en kennis van de impact van ESG richtlijnen
 • Het omzetten van ESG-doelen naar meetbare resultaten
 • Sturing en besluitvorming op basis van ESG data

Duurzaamheid en Prestatiemeting

De wereld verandert snel en duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven van alle soorten en maten. Bedrijven die een goed ESG-beleid voeren, kunnen waardecreatie realiseren op lange termijn en risico’s verminderen op het gebied van people, planet en profit. Daarom is het belangrijk dat controllers en accountants vertrouwd raken met ESG-strategieën, en de noodzakelijke tools en technieken om ESG-prestaties te meten.

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontworpen voor financials en sustainability managers die aan de slag willen met het vertalen van ESG KPI’s naar data en rapportage.

Van wie krijg je college?

Tijdens dit programma geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten. Daarnaast is een belangrijk element van dit programma het leren van elkaar. Daarom vragen wij je ook jouw ervaringen en best practices te delen.

De hoogleraren en experts

Leer alvast enkele van onze hoogleraren en experts kennen. 

 • Kees Kerstens - Co-Founder Salacia - Tracking, reporting and improving ESG impact 

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hoogleraar
Jacques de Swart is hoogleraar toegepaste wiskunde. Zijn rol is het ontwikkelen, vernieuwen en onderwijzen van modules op het gebied van wiskunde, onderzoeksmethoden, statistiek en datawetenschappen.
Assistant professor
Diane Zandee heeft een bedrijfskundige achtergrond en is registercontroller. In het bedrijfsleven heeft zij diverse executive posities bekleed. Vooral bij maatschappelijk georiënteerde bedrijven.

Inhoud van het programma

Tijdens dit programma richten we ons op enkele belangrijke aspecten van ESG implementatie in de bedrijfsvoering, waaronder klimaatverandering en de risico's die hiermee gepaard gaan, het meten van gegevens rond ESG, CO2 boekhouding en besluitvorming.

 • We bespreken de risico's van klimaatverandering en hoe je als bedrijf hierop kunt inspelen om op lange termijn waardecreatie te realiseren.
 • ESG-doelstellingen worden aan de financiële rapportages gekoppeld en we leren je hoe je kan rapporteren over ESG-risico's en kansen in het jaarverslag en andere financiële rapportages.
 • We maken ESG doelstellingen meetbaar door middel van voorbeelden uit de praktijk. Dit omvat het meten van CO2-uitstoot en het identificeren van manieren om impact op het milieu te verminderen.
 • We gaan ook in op het belang van betrouwbare en transparante rapportage, die nodig is om stakeholders op de hoogte te houden van de voortgang op het gebied van ESG.

Na afloop van programma ben je in staat om de ESG doelstellingen van je bedrijf te integreren in financiële rapportages en analyses en hoe je besluitvormingsprocessen kunt begeleiden door middel van goede rapportages.

Opzet

Het programma dient als een ‘crashcourse’ om accountants en controllers op een snelle manier handvatten te geven voor de ESG rapportage. Het programma bestaat uit 2 aaneengesloten dagen (incl hotelovernachting) met een terugkomdag 4-6 weken later. In totaal bestaat uit het programma uit 24 contacturen. Het programma levert je 24 PE-uren op.

Meld je nu aan

Aanmelden voor ESG: measure the impact doe je via de groene aanmeldbutton. Heb je nog vragen? Onze programma-manager beantwoordt deze graag.

Data en tijden

 • 25 september en 26 september 2024
  Dag 1 starten we om 9.00 uur en eindigen we om 21.00 uur.
  Dag 2 starten we, na een overnachting op ons landgoed, om 9:00 uur. Om 17.00 uur sluiten we af.
  • 23 oktober 2024
   We starten om 09.00 uur en sluiten om 17.00 uur af.

Na afloop van het laatste college ontvang je jouw deelnamecertificaat. Je komt hiervoor in aanmerking als je minimaal 80% zelf gevolgd hebt. Wanneer je verhinderd bent op één van de data, dan mag je je laten vervangen door een collega. Inhalen van de colleges is helaas niet mogelijk.

Over de investering

De investering voor ESG: measure the impact is € 2.995,-, exclusief 21% btw.* 

Kosteloos annuleren is uitsluitend mogelijk per e-mail tot 4 weken voor de aanvangsdatum van het programma. Bij annuleren tussen 4 en 2 weken voor aanvangsdatum wordt 50% in rekening gebracht. Daarna ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Maatwerk / InCompany

Is er een ontwikkelbehoefte onder meerdere collega’s binnen de organisatie op het gebied van ESG? Of wil je als werkgever investeren in dit onderwerp en het verschil maken? Dan is een opleidingsprogramma op maat een optie.

Samen gaan we in overleg om een programma te ontwikkelen dat is afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van de organisatie. Door de combinatie van theoretische kennis en praktische toepassingen, kunnen uw werknemers de vaardigheden ontwikkelen om ESG-aspecten effectief te integreren in de dagelijkse werkzaamheden.

Neem vandaag nog contact op met Gemma Boender-Linthorst Homan en vraag een op maat gemaakt programma aan.