Fulltime MBA

Amsterdam
1 jaar
Engels
€ 39.000
AMBA, EQUIS

De full-time MBA is geaccrediteerd door AMBA: Londen, Engeland en EQUIS: Brussel, België.
Deze accreditaties vormen de wettelijke basis voor het verlenen van de graad Master of Business Administration.

MBA voor aspirant internationale managers.

Ons eenjarig fulltime MBA programma biedt jou als Nederlandse professional een strategisch managementcurriculum bestaande uit essentiële bedrijfskundige vakken en vaardigheden aangeboden in een internationale context en met een focus op authentiek leiderschap. Student worden aan Nyenrode betekent lid worden van een universiteit met een rijke historie en bewezen zakelijke impact. Je wordt onderdeel van een community die zich toelegt op levenslang leren met een alumni netwerk die reikt tot ver buiten de grenzen van Nederland. Professoren en alumni staan klaar om jou uit te dagen in je ontwikkeling en je voor te bereiden op jouw volgende carrière stap. Het fulltime MBA programma wordt dan ook door velen gezien als de ideale omgeving om de stap te maken naar een internationale management positie.

 • Een MBA programma waarmee jouw internationale potentie tot bloei komt.
 • Ontwikkel alle vaardigheden die je nodig hebt in het moderne bedrijfsleven.
 • Breid je netwerk uit en leg contact met CEO’s van gerenommeerde bedrijven.

De college’s van het fulltime MBA programma vinden plaats op Nyenrode’s vestiging aan de Keizersgracht in Amsterdam. Een kleinschalige maar dynamische locatie waar studenten en professionals van diverse achtergronden samenkomen en samenwerken. Tijdens het fulltime MBA programma maak je kennis met de internationale zakenwereld gedurende bedrijfsbezoeken in vijf Europese steden. Daarnaast presenteer je jouw ideeën aan het managementteam van bedrijven tijdens de Meet the CEO sessies. Zo versterk je niet alleen jouw praktijk kennis maar bouw je gedurende de studie al aan jouw netwerk. De Personal Leadership Development Journey, welke als rode draad door het programma loopt, zorgt er daarbij voor dat je jouw leiderschapsstijl ontwikkelt tot dat van een daadkrachtig verantwoordelijk leider.

Dynamische leeromgeving.

Bij Nyenrode geef je vanaf dag één vorm aan jouw toekomst. Dat doe je door academische kennis toe te passen op echte situaties uit het bedrijfsleven. Ons fulltime MBA programma sluit aan bij de werk- en denkwijze van het bedrijfsleven en kent verschillende speerpunten: Fundamentals of Business Management, Business Practices en European Immersion Modules, Meet the CEO-sessies en een Personal Leadership Development Journey. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat je beschikt over de bouwstenen waarmee je jouw carrière als leidinggevende naar een hoger niveau tilt.

• Fundamentals of Business Management.

Tijdens het eerste deel van het fulltime MBA programma verwerf je inzicht in de belangrijkste aspecten van bedrijfsvoering. Zo bouw je een solide academische basis op, waarop je later in de studie voortborduurt. Je volgt daarbij de volgende modules: 

 • Strategy.
 • Accounting.
 • Analytical Business Tools.
 • Operations & Process Management.
 • Big Data Analytics in Business.
 • Corporate Financial Management.
 • Marketing Strategy.
 • Human Resource Management.

• Business Practices en European Immersion Modules.

Het tweede deel van het fulltime MBA-programma staat in het teken van Business Practices, met als afsluiting telkens een tweedaags bezoek aan bedrijven in belangrijke Europese steden (Parijs, Milaan, Oslo, Kopenhagen). Je combineert je opgedane academische kennis uit het eerste deel van de studie met de praktijk van bedrijven opererend in verschillende landen en sectoren. Dit programmaonderdeel bestaat uit de volgende modules: 

 • Strategic Financial Management.
 • Value Chain Optimization.
 • Innovation & Digitalization.
 • Organizational Leadership & Talent Management.
 • Circular Economy & Sustainable Development.

Bekijk de onderstaande video voor het bezoek van onze fulltime MBA studenten aan het transportbedrijf Maersk in Kopenhagen als onderdeel van de Organizational Leadership & Talent Management business practice.

• Meet the CEO sessies.

Een uniek onderdeel van het fulltime MBA-programma zijn de Meet the CEO-sessies. Deze vormen een rode draad door de studie en zijn ideale kansen om je professionele netwerk uit te breiden. Je maakt tijdens zo’n sessie namelijk kennis met senior leidinggevenden van bedrijven in een breed scala aan sectoren. De nadruk ligt op continue en wederzijdse kennisverwerving: de CEO krijgt van jou en je medestudenten een frisse kijk op de organisatie en deelt zelf zijn zakelijke ervaringen met jullie. Je wordt daarbij aangemoedigd om je eigen invalshoek te kiezen en te delen. Vervolgens interpreteer je nieuwe ontwikkelingen vanuit het perspectief van de organisatie.

• Personal Leadership Development Journey.

Bij Nyenrode richten we ons hoofdzakelijk op de groei van jouw carrière. We willen jou zo aantrekkelijk mogelijk maken voor het bedrijfsleven. De Personal Leadership Development Journey is speciaal ontwikkeld om jouw potentie als leidinggevende optimaal te ontwikkelen. Samen gaan we op zoek naar jouw sterke punten als individu en als lid van een team. We zetten concrete stappen om mogelijke verbeterpunten door middel van professionele ontwikkeling aan te pakken. Je leert hoe je een goede koers voor jezelf uitstippelt en functioneert beter wanneer je leidinggeeft aan anderen en organisaties.

De kennis die je tijdens de Personal Leadership Development Journey opdoet, is niet alleen relevant voor je volgende stap, maar voor je gehele carrière. Je leert niet alleen je eigen sterke punten, vaardigheden en vermogens beter kennen, maar ook hoe je die vol zelfvertrouwen aan mogelijke werkgevers duidelijk maakt of voor je eigen bedrijf inzet.

• Final Company Project.

Het fulltime MBA-programma wordt afgesloten met een afstudeerproject. Samen met een medestudent doe je, met behulp van toegepaste onderzoeksmethodologie en onder begeleiding van een supervisor van de faculteit, onderzoek voor een bedrijf in het veld waarin jij na je afstuderen aan het werk wilt. Je doet specialistische expertise op door opgedane kennis toe te passen op echte zakelijke dilemma’s, waarbij je ook echt invloed uitoefent op commerciële resultaten.

Via het contact met bedrijven, de connecties die je tijdens het fulltime MBA-programma doet en de ondersteuning van Nyenrode-alumni en -faculteitsmedewerkers bepaal je het uiteindelijke onderwerp van je afstudeerproject. En niet onprettig: de regio Amsterdam herbergt steeds meer internationale organisaties!

Return on education.

Tijdens het fulltime MBA-programma staat jouw carrière centraal. Je krijgt een gedegen inzicht in het Nederlandse en Europese bedrijfsleven. Met behulp van groepscoaching met medestudenten – onder leiding van Nyenrode-alumni – leer je van en met elkaar. Bovendien onderhoudt Nyenrode al tientallen jaren nauw contact met een breed scala aan organisaties. Recruiters en HR-managers weten waar onze universiteit en het full-time MBA programma voor staan en kijken na je afstuderen uit naar wat jij in je mars hebt.

Onze alumni en hun werkgevers.

Onze nieuwste alumni werken bij organisaties als Uber, EY, Philips, Adyen, ING, DSM, Nestlé, Accenture, Liberty Global en FrieslandCampina. Onze MBA-alumni zijn actief als consultant, marketingmanager, financieel deskundige of salesspecialist. 88% heeft binnen 3 maanden na afstuderen een baan. Van de MBA-alumni van de afgelopen tien jaar werkt 51% in Europa. Onze MBA-alumni vinden een aanstelling vooral via het Nyenrode-netwerk, afstudeerbedrijven en aanbevelingen van andere Nyenrode alumni.

Nyenrode fulltime MBA Career Statistics

Maak kennis met brancheleiders.

Nyenrode gelooft in de kracht van netwerken. Dankzij de vele bedrijfsbezoeken die je tijdens het fulltime MBA-programma in Nederland en Europa aflegt, werk je veelal aan echte business cases voor zeer uiteenlopende bedrijven – en breid je tegelijkertijd je netwerk uit. Bovendien word je aangemoedigd om deel te nemen aan de speciale Breakfast Sessions en Alumni Talks op de campus. Studenten, alumni, faculteitsmedewerkers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven komen dan samen om zich door brancheleiders te laten inspireren. Iedereen kan zich dan buigen over de uitdagingen waar deze leiders voor staan.

Nyenrode fulltime MBA Business Network

Breid je professionele netwerk uit.

Onze afdeling Career & Personal Development steunt je bij het behalen van je carrièredoelen. Samen leggen jullie een solide basis voor grip op je carrière, personal branding en de ontwikkeling van je leiderschapsvermogen. Tijdens ons jaarlijkse Nyenrode Career Event kom je in contact met vertegenwoordigers van Nederlandse en internationale toporganisaties als ABN AMRO, Achmea, de Bijenkorf, Capgemini, Dell, Lidl en FrieslandCampina. Het evenement heeft een interactieve inslag: je woont bedrijfspresentaties bij, leert recruiters kennen en komt meer te weten over carrière maken bij deze organisaties.

Zet de eerste stap naar Nyenrode.

Wanneer je je wilt aanmelden voor het fulltime MBA programma, dan dien je te voldoen aan de volgende toelatingseisen:

 • Bachelor-diploma (HBO/WO).
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring (fulltime).
 • Goede beheersing van het Engels (TOEFL 92 of IELTS 6.5).
 • Goede score op academische toelatingstest (GMAT minimaal 550, GRE of LTP).
*Geen GMAT vereist voor deelname aan de fulltime MBA.
Bespaar 3 maanden voorbereidingstijd door te kiezen voor de LTP-test van Nyenrode.

  Toelatingsprocedure.

  De toelatingsprocedure verloopt in 3 stappen: je stuurt ons alle documenten die we nodig hebben. Als dit assessment positief is, nodigen we je uit voor een interview. Daarna nemen we een beslissing over je toelating tot het eerstvolgende cohort.

  Stap 1: documenten.

  Om je aanmelding in behandeling te nemen, dien je de volgende stappen te doorlopen:

  • Open de ontvangen link naar Nyenrode's online aanmeldportaal.
  • Voeg toe 2 referenties (gebruik het template die je van ons per email ontvangt).
  • Testrapport GMAT, GRE of Nyenrode LTP-toelatingstest (de LTP-test van Nyenrode kan je ook online doen).
  • Goede TOEFL- of IELTS-score (niet nodig als Engels je moedertaal is).
  • Kopieën van diploma's (gewaarmerkt door de onderwijsinstelling).
  • Curriculum vitae met ten minste 3 jaar relevante werkervaring.

  Stap 2: assessment en interview.

  We doen een assessment op basis van de documenten die je ons hebt gestuurd. Als dit assessment positief is, nodigen we je uit voor een interview met leden van het programma management team.

  Stap 3: definitieve beslissing.

  De uitkomst van het interview bepaalt samen met het assessment of je met de opleiding kan starten. Als dit zo is, nodigen we je uit om je inschrijving als MBA student bij Nyenrode te starten.

   *Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementenvan Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

  Investering.

  De kosten van het fulltime MBA programma zijn als volgt opgebouwd:

  • Collegegeld € 39.000.
  • Inschrijfgeld € 125.
  • Studiereizen binnen Europa € 2.500 (schatting).
  • Accommodatie bij 'OurDomain' Campus in Diemen Zuid van € 960,42 tot €1.254,77 per maand (optioneel).

  Scholarships.

  Elke MBA-kandidaat die is toegelaten tot Nyenrode toont een uniek vermogen om een leider te worden die een verschil zal maken in de wereld. Terwijl toelating is gebaseerd op verdienste, wordt financiële steun toegekend op basis van aangetoonde behoefte en motivatie. Vermeld in je aanmelding voor de fulltime MBA welke scholarship je wilt aanvragen uit de onderstaande lijst en motiveer waarom jij de juiste kandidaat bent. Download de Scholarship Flyer voor een beschrijving van elke scholarship en de criteria.

  • Innovative Leader Scholarship.
  • Diversity and Inclusion Scholarship.
  • Lifelong Learning Nyenrode Alumni Scholarship.
  • Partner University Alumni Scholarship.
  • Women in Business Scholarship.
  • Social Impact Scholarship.

  We raden je aan om vroeg met je aanmelding voor het fulltime MBA programma te starten, zodat je een grotere kans maakt op een scholarship.

  Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register.
  Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk. 

  *Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.