Fulltime MBA

In het kort

 • Amsterdam
 • 9 september 2021
 • 1 jaar
 • 40 uur per week
 • Voltijd
 • Engels
 • € 32.000
 • AMBA, EQUIS

Een MBA in de kern van het bedrijfsleven.

Onze fulltime MBA is de enige MBA met focus op Europa. De colleges vinden plaats in het centrum van Amsterdam, met tweedaagse bezoeken aan Europese steden als Praag, Bologna, Madrid, Kopenhagen en Valencia: perfect om jezelf onder te dompelen in het Europese bedrijfsleven en een vliegende carrière start te maken.

Tijdens de unieke Meet the CEO-sessies leg je je ideeën voor aan bestuurders van Nederlandse en internationale bedrijven. Je gaat sparren met doorgewinterde leidinggevenden en krijgt zo ook de gelegenheid om je professionele netwerk uit te breiden. De Personal Leadership Development Journey loopt als een rode draad door het programma, daarmee verken je jouw authentiek leiderschap, met als pijlers de kernwaarden van onze universiteit: Leadership, Entrepreneurship en Stewardship.

Wat mag je verwachten?

 • Titel: MBA.
 • Je studeert aan een universiteit van wereldklasse, opgericht door en voor het bedrijfsleven.
 • De full-time MBA staat in de Financial Times Ranking 2019 op plaats 32 in Europa.
 • Je mag rekenen op persoonlijke begeleiding van een gedreven faculteitsteam.
 • Je doet diepgravende en fundamentele kennis op over international business en management.
 • Je brengt academische theorieën in de praktijk aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden.
 • De universiteit beschikt over nauwe banden met het Nederlandse en Europese zakenleven.
 • Tijdens de Personal Leadership Development Journey ontdek je jouw authentiek leiderschap.
 • Een ambitieus, internationaal en multicultureel netwerk van studenten en alumni.

Contact

Heb je vragen over het Fulltime MBA programma? Ondanks de maatregelen betreffende het coronavirus, kunnen we je nog steeds over het MBA programma informeren en beantwoorden we graag al je vragen.

 • Neem contact met ons op via telefoon of e-mail.
 • Vraag een Skype call aan met onze programma-adviseur.
 • Chat met een huidige Nyenrode Fulltime MBA student.
 • Lees meer over toelating en de recente coronamaatregelen in de admission FAQ.

Maak kennis met ons op én buiten de campus.

Meld je aan voor één van de aankomende evenementen, waarbij je meer te weten komt over de voordelen van onze fulltime MBA-programma:

 • Personal Information Session: spreek onze programma adviseur in Amsterdam of via Skype, zodat je persoonlijk advies ontvangt over jouw MBA-ambities en carrièredoelen. Meld je aan.
 • Experience Evening: woon één van de colleges bij, zodat je wat van de lesstof en de sfeer kunt proeven en natuurlijk alvast kennismaakt met huidige MBA-studenten en faculteitsleden. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 • Global MBA Roadshow: ieder jaar bezoekt Nyenrode landen over de hele wereld. Maak in het buitenland kennis met Nyenrode en kom meer te weten over onze universiteit en ons fulltime MBA-programma. Hier vind je meer over aankomende evenementen.
 • Local MBA Roadshow: maak in een Nederlandse stad bij je in de buurt kennis met ons tijdens een persoonlijk gesprek met onze programma adviseurs. Hier vind je meer over aankomende lokale evenementen.
New Full-time MBA Brochure 2019-2020
 • Een MBA programma waarmee jouw internationale potentie tot bloei komt.
 • Ontwikkel alle vaardigheden die je nodig hebt in het moderne bedrijfsleven.
 • Breid je netwerk uit en leg contact met CEO’s van gerenommeerde bedrijven.

Contact

Vraag een student of een programma adviseur

Wat ga je doen?

Bij Nyenrode geef je vanaf dag één vorm aan jouw toekomst. Dat doe je door academische kennis toe te passen op echte situaties uit het bedrijfsleven. Ons fulltime MBA-programma sluit aan bij de werk- en denkwijze van het bedrijfsleven en kent verschillende speerpunten: Fundamentals of Business, Business Practices en de European Immersion Modules, Elective Courses, Meet the CEO-sessies en een Personal Leadership Development Journey. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat je beschikt over de bouwstenen waarmee je jouw carrière als leidinggevende naar een hoger niveau tilt.

Fundamentals of Business Management.

Tijdens het eerste deel van het fulltime MBA-programma verwerf je inzicht in de belangrijkste aspecten van bedrijfsvoering. Zo bouw je een robuuste academische basis op, waarop je later in de opleiding voortborduurt.
Je volgt daarbij de volgende modules:

Nyenrode Full-time MBA Fundamentals of Business Management 2019

Business Practices en European Immersion Modules.

Het tweede deel van het fulltime MBA-programma staat in het teken van Business Practices, met als afsluiting telkens een tweedaags bezoek aan bedrijven in belangrijke Europese steden. Je combineert je opgedane academische kennis uit het eerste deel van de studie met de praktijk van bedrijven opererend in verschillende landen en sectoren. Dit programmaonderdeel bestaat uit de volgende modules en bezoeken:

Full-time MBA Business Practices

Iedere Business Practice ronden we af met een European Immersion Module, waarin je het Europese zakenleven van dichtbij meemaakt. Je brengt twee dagen in een Europese stad door om presentaties bij te wonen, of te houden voor managers van bedrijven die actief zijn in de stad die je bezoekt. Bekijk de onderstaande video voor een sfeerimpressie van de reis naar Maersk in Kopenhagen.

Het bezoek aan Maersk was onderdeel van de module Organizational Leadership and Talent Management. Onze fulltime MBA-studenten woonden verschillende presentaties bij en kregen de kans om één van de vicevoorzitters van het bedrijf te spreken, welke zelf is afgestuurd aan Nyenrode. Daarnaast werkten de studenten in teams aan een echte business case, om vervolgens hun oplossingen aan de top van Maersk te presenteren.

Meet the CEO-sessies.

Een uniek onderdeel van het fulltime MBA-programma zijn de Meet the CEO-sessies. Deze vormen een rode draad door de opleiding en zijn ideale kansen om je professionele netwerk uit te breiden. Je maakt tijdens zo’n sessie namelijk kennis met senior leidinggevenden van bedrijven in een breed scala aan sectoren. De nadruk ligt op continue en wederzijdse kennisverwerving: de CEO krijgt van jou en je medestudenten een frisse kijk op de zaak en deelt zelf zijn zakelijke ervaringen met jullie. Je wordt daarbij aangemoedigd om je eigen invalshoek te kiezen en te delen. Vervolgens interpreteer je nieuwe ontwikkelingen vanuit het perspectief van het bedrijf.

Full-time MBA Meet the CEO

Personal Leadership Development Journey.

Bij Nyenrode richten we ons hoofdzakelijk op de groei van jouw carrière. We willen jou zo aantrekkelijk mogelijk maken voor het bedrijfsleven. De Personal Leadership Development Journey is speciaal ontwikkeld om jouw potentie als leidinggevende optimaal te ontwikkelen. Samen gaan we op zoek naar jouw sterke punten als individu en als lid van een team. We zetten concrete stappen om mogelijke verbeterpunten door middel van professionele ontwikkeling aan te pakken. Je leert hoe je een goede koers voor jezelf uitstippelt en functioneert beter wanneer je leidinggeeft aan anderen en organisaties.

Full-time MBA Leadership Development

De kennis die je tijdens de Personal Leadership Development Journey opdoet, is niet alleen relevant voor je volgende stap, maar voor je gehele carrière. Je leert niet alleen je eigen sterke punten, vaardigheden en vermogens beter kennen, maar ook hoe je die vol zelfvertrouwen aan mogelijke werkgevers duidelijk maakt of voor je eigen bedrijf inzet. Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over de manier waarop ons team van Career & Personal Development je steunt bij het behalen van je carrièredoelen.

Elective Courses.

Tijdens het fulltime MBA-programma krijg je de mogelijkheid om aan de hand van keuzevakken je MBA aan te passen aan je individuele leerbehoeften. De keuzevakken zijn stuk voor stuk bedoeld om je leerproces te versnellen, je kennis te verdiepen en je te helpen je professionele doelen te bereiken. Binnenkort verschijnt er online een lijst met keuzevakken.

Final Graduation Project.

Het fulltime MBA-programma wordt afgesloten met een afstudeerproject. Samen met een medestudent doe je, met behulp van toegepaste onderzoeksmethodologie en onder begeleiding van een supervisor van de faculteit, onderzoek voor een bedrijf in het veld waarin jij na je afstuderen aan het werk wilt. Je doet specialistische expertise op door opgedane kennis toe te passen op echte zakelijke dilemma’s, waarbij je ook echt invloed uitoefent op commerciële resultaten.

Via het contact met bedrijven, de connecties die je tijdens het full-time MBA-programma doet en de ondersteuning van Nyenrode-alumni en -faculteitsmedewerkers bepaal je het uiteindelijke onderwerp van je afstudeerproject. En niet onprettig: de regio Amsterdam herbergt steeds meer internationale organisaties!

Internationaal Multicultureel Netwerk.

Diversiteit in achtergrond, nationaliteit, interesses en ambities maken deel uit van de basis van de Nyenrode-ervaring. Ons full-time MBA-programma gedijt op de vele perspectieven en levenservaringen die onze studenten van over de hele wereld naar de colleges brengen.


Contact

Prof. Dr. Désirée van Gorp

Leader Meet the CEO Sessions
Elke Meet the CEO-sessie biedt studenten de vrijheid om diep in een bedrijf te kijken, te begrijpen hoe het werkt en suggesties te doen.

Toelating

Wanneer je toelating wilt doen voor de Fulltime MBA van Nyenrode, zijn dit de toelatingseisen:

 • Bachelor-diploma (hbo/wo)
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring (fulltime)
 • Goede beheersing van het Engels (TOEFL 92 of IELTS 6.5)
 • Goede score op academische toelatingstest (GMAT, GRE of LTP)

Toelatingsprocedure

De toelatingsprocedure verloopt in 3 stappen: je stuurt ons alle documenten die we nodig hebben. Als dit assessment positief is, nodigen we je uit voor een interview. Daarna nemen we een beslissing over je toelating.

Stap 1: documenten

Om je aanmelding in behandeling te nemen, dien je de volgende stappen te doorlopen:

 • Open de ontvangen link naar Nyenrode's online aanmeldportaal.
 • Voeg toe 2 referenties (gebruik het template bij het aanmeldingsformulier).
 • Testrapport GMAT, GRE of Nyenrode LTP-toelatingstest (de LTP-test kan je ook online vanuit het buitenland doen).
 • Goede TOEFL- of IELTS-score (niet nodig als Engels je moedertaal is).
 • Kopieën van diploma's (gewaarmerkt door de onderwijsinstelling).
 • Curriculum vitae met ten minste 3 jaar relevante werkervaring.

Stap 2: assessment en interview

We doen een assessment op basis van de documenten die je ons hebt gestuurd. Als dit assessment positief is, nodigen we je uit voor een interview.

Stap 3: definitieve beslissing

De uitkomst van het interview bepaalt samen met het assessment of je met de opleiding kan starten. Als dit zo is, nodigen we je uit om je in te schrijven.

Speciale toelatingsroute: SPJIMR

Als je het SPJIMR Global Management Programme volgt, kan je de Fulltime MBA in 8 maanden doen. Je volgt dan eerst 6 maanden het SPJIMR-programma en stroomt dan in bij de Fulltime MBA op Nyenrode. Neem contact als je vragen hebt over deze studieroute.

*Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (Rules & regulations) van deze opleiding.

Contact

Wat zijn de kosten?

De kosten van het fulltime MBA programma zijn als volgt opgebouwd:

 • Collegegeld € 32.000.
 • Inschrijfgeld € 125.
 • Studiereizen binnen Europa € 2.500 (schatting).
 • Accommodatie ca. € 1.000 per maand (optioneel).

Huisvesting

Je kan een appartement huren bij 'OurCampus' in Diemen Zuid vlakbij Amsterdam, dit kost ongeveer € 1.000 per maand.

Studieleningen

Nyenrode heeft partnerovereenkomsten met financiële instellingen in een aantal landen om de toegang tot financiering van je opleiding te vergemakkelijken. Als getalenteerde Mexicaanse student kan je financiering aanvragen bij FIDERH en FUNED. Als je een getalenteerde student uit Colombia bent, kan je financiering aanvragen bij Colfuturo.

Belastingvoordeel

Getalenteerde studenten die gewoond en gewerkt hebben in Nederland, komen in aanmerking voor belastingaftrek van hun studiekosten. Je kan bij Nyenrode je collegegeld in termijnen betalen om dit belastingvoordeel te benutten.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Contact

Wat levert het je op?

Tijdens het fulltime MBA-programma staat jouw carrière centraal. Je krijgt een gedegen inzicht in het Nederlandse en Europese bedrijfsleven. Met behulp van groepscoaching met medestudenten – onder leiding van Nyenrode-alumni – leer je van en met elkaar. Bovendien onderhoudt Nyenrode al tientallen jaren nauw contact met een breed scala aan organisaties. Recruiters en HR-managers weten waar onze universiteit en het full-time MBA programma voor staan en kijken na je afstuderen uit naar wat jij in je mars hebt.

Waar werken onze alumni?

Onze nieuwste alumni werken bij organisaties als Uber, EY, Philips, Adyen, ING, DSM, Nestlé, Accenture, Liberty Global en FrieslandCampina. Onze MBA-alumni zijn actief als consultant, marketingmanager, financieel deskundige of salesspecialist. 88% heeft binnen 3 maanden na afstuderen een baan. Van de MBA-alumni van de afgelopen tien jaar werkt 51% in Europa. Onze MBA-alumni vinden een aanstelling vooral via het Nyenrode-netwerk, afstudeerbedrijven en aanbevelingen van andere Nyenrode alumni.

Full-time MBA Career Statistics

Maak kennis met brancheleiders.

Nyenrode gelooft in de kracht van netwerken. Dankzij de vele bedrijfsbezoeken die je tijdens het fulltime MBA-programma in Nederland en Europa aflegt, werk je veelal aan echte business cases voor zeer uiteenlopende bedrijven – en breid je tegelijkertijd je netwerk uit. Bovendien word je aangemoedigd om deel te nemen aan de speciale Breakfast Sessions en Alumni Talks op de campus. Studenten, alumni, faculteitsmedewerkers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven komen dan samen om zich door brancheleiders te laten inspireren. Iedereen kan zich dan buigen over de uitdagingen waar deze leiders voor staan.

Full-time MBA Breakfast Sessions And Alumni Talks

Breid je bedrijfsnetwerk uit.

Onze afdeling Career & Personal Development steunt je bij het behalen van je carrièredoelen. Samen leggen jullie een solide basis voor grip op je carrière, personal branding en de ontwikkeling van je leiderschapsvermogen. Tijdens ons jaarlijkse Nyenrode Career Event kom je in contact met vertegenwoordigers van Nederlandse en internationale toporganisaties als ABN AMRO, Achmea, de Bijenkorf, Capgemini, Dell, Lidl en FrieslandCampina. Het evenement heeft een interactieve inslag: je woont bedrijfspresentaties bij, leert recruiters kennen en komt meer te weten over carrière maken bij deze organisaties.

Contact