Influence & Impact

Breukelen
18 oktober 2024
5 dagen
Nederlands
€ 4990,- (Excl. BTW)
HBO

Je hebt een rol als (project-) manager of als professional en hebt verstand van zaken. Vanuit die rol en jouw expertise ervaar je dat je een belangrijke bijdrage hebt te leveren binnen jouw organisatie. Daarbij vind je het uitdagend jouw verhaal goed uit te dragen en wil je je plek of positie sterker innemen op een manier die bij jou past.

In dit programma ga je aan de slag met thema’s als krachtenveldanalyse, stakeholdermanagement, politiek & macht, authenticiteit, beïnvloedingstijlen, omgaan met belangen en posities, en het versterken van impact en hoe je overkomt. Daarbij loopt jouw persoonlijke vraagstuk als rode draad door het programma. Je leert vanuit diverse concepten hoe jij op authentieke wijze kan blijven bewegen in een dynamisch krachtenveld èn trouw blijft aan je plek, de opdracht en je waarden.

 • Versterkt inzicht in eigen manier van communiceren en beïnvloeden
 • Praktische concepten vertaalbaar naar je eigen praktijk
 • Focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling

Wat levert dit programma je op? 

Influence & Impact is een programma waar theorie, reflectie, ervaren en experimenteren in elkaar overlopen. Je gaat aan de slag met de volgende drie centrale vragen: 

 1. Hoe kan ik mijn invloed versterken, rekening houdend met de verschillende stakeholders en belangen?  
 2. Hoe versterk ik mijn impact vanuit mijn persoonlijke waarden, ‘purpose’ en doelen?  
 3. Welke stijl van beïnvloeding en communicatie zet ik bij voorkeur in en hoe vergroot ik mijn effectiviteit en handelingsrepertoire?  

Wie begeleiden je?

Lecturer
Erik Maier werkt als docent, programma-manager en promovendus aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Bij voorkeur werkt hij op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling: het gebied waar strategische doelen van de organisatie en de individuele behoeften van het individu met elkaar in verbinding staan.
Marieke Halenbeek
Programma-manager
Marieke Halenbeek is programma-manager en persoonlijk begeleider van het SLDP.
Dafir Kramer
Dafir Kramer
Gastspreker
Met meer dan twintig jaar ervaring in boardroom consultancy en executive onderwijs heeft Dafir Kramer een uitgebreide expertise ontwikkeld op het gebied van organisatiestrategie en verandermanagement.
Karin Zwanikken
Karin Zwanikken
Gastspreker
Karin is leiderschapscoach en adviseur en heeft een specialisatie in familiebedrijven. Zij heeft een passie voor gedrag. Zij geniet ervan om gedrag te doorgronden, op zoek te gaan naar de drijfveren. Om iemand te verleiden te handelen vanuit de drijfveer die gericht is op creëren, en daarmee het potentieel te benutten en dat met vertrouwen in te zetten.
Antonie Knoppers
Antonie Knoppers
Gastspreker
Antonie is trainer, coach, spreker, auteur en acteur. Hij is de schrijver van het boek Leading with Presence en geeft les aan de Rotterdam School of Management.

Zijn drijfveer is om communicatie makkelijker te maken voor anderen; of dat nou een presentatie is, een pitch, een vergadering, of een moeilijk gesprek.

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Inhoud van het programma

Het programma ‘Influence & Impact’ duurt drie maanden en is opgebouwd uit 3 bijeenkomsten. Voorafgaand aan de bijeenkomsten vindt een intake plaats waarin je kennismaakt met de programma manager en je jouw leervraag aanscherpt.

Online kick-off (3 uur)

Module 1: Ik in het krachtenveld (2 dagen)
In deze module staat het speelveld centraal waarin je je bevindt en vanuit welke waarden en moreel kompas jij daarbinnen wilt opereren. 

Thema’s die aan de orde komen: 
 • Het speelveld waarin je je beweegt & je handelingsrepertoire;
  Je analyseert jouw plek, opdracht en taak, met als doel je (politiek) handelingsrepertoire uit te breiden.  
 • Authentiek leiderschap;
  Daarnaast krijg je de ruimte om te onderzoeken hoe je je impact kan versterken door authentiek en dichtbij je waarden te blijven, hoe jij bent en acteert.  

Module 2: Ik en de ander (2 dagen)
In de derde module sta jij als persoon centraal in relatie tot de ander en wat jouw stijl is van beïnvloeding en communicatie.  

Thema’s die aan de orde komen: 
 • Presence;
  Je hebt ideeën en een heldere boodschap, maar hoe breng je dit zo impactvol over en met de juiste intentie? 
 • Invloed en Impact;
  Welke beïnvloedingsstrategieën kun je inzetten, zowel inhoudelijk als op houding en gedrag? Welke stijlen zijn er en waar voel je je goed bij? Met oog voor je eigen én andermans belangen. 

Voor wie?

Deze leergang is bestemd voor iedereen die zijn of haar invloed en impact wil vergroten in een dynamisch krachtenveld. Bijvoorbeeld vanuit een rol als projectleider, adviseur, specialist of als manager. Je vervult een duidelijke rol tussen de top en de rest van de organisatie. Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als professional en/of manager in je veld van expertise en je bent gemotiveerd om te reflecteren op je eigen waarden en handelen. 

Persoonlijk intakegesprek

Als je jezelf aan wilt melden voor Influence & Impact, maak dan een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek met de programma-manager via op@nyenrode.nl.

Tijdens het intakegesprek toetsen we over en weer verwachtingen. Je bespreekt je leerdoelen, motivatie en overwegingen met ons. Dit doen we omdat de waarde en de kwaliteit van Influence &Impact ook ontstaan door onze selectie van deelnemers. Mocht Influence & Impact op dit moment onvoldoende aansluiten bij je situatie en ambities, dan krijg je advies over andere opleidingsmogelijkheden.

Meld je aan

Je kan jezelf ook direct inschrijven via het aanmeldformulier. Het persoonlijk intakegesprek met de programma-manager is altijd onderdeel van de aanmelding. Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Annuleringsvoorwaarden van Nyenrode.,

Modules en data

Het Influence & Impact Program start 18 oktober. De data voor de modules zijn:

 • Online kick-off: 18 oktober 2024
 • Module 1 (fysiek): 11 en 12 november 2024
 • Module 2 (fysiek): 2 en 3 december 2024

Investering

De investering voor dit programma bedraagt € 4990,- (Excl BTW). Waarvan de kosten voor de overnachtingen bij Module 2 en 3 zijn inbegrepen.

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.