Inzicht in Corporate Governance

Breukelen
23 maart 2023
4 dagen
09.00 - 17.00 uur
Nederlands
€ 4.600 (excl. btw)

Het programma is erg geschikt voor professionals die werkzaam zijn in een rol met verantwoordelijkheden die raken aan Corporate Governance. Kom beter beslagen ten ijs in je ondersteunende rol naar de driehoek raad van bestuur, raad van commissarissen en aandeelhouders.

 • Concreet en toepasbaar
 • College van experts uit het bedrijfsleven
 • Theorie gekoppeld aan de praktijk
Hoe verhouden directie, commissarissen en aandeelhouders/ stakeholders zich tot elkaar en welke krachten beïnvloeden de onderlinge verhoudingen? Hoe liggen hun rollen, verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden en hoe kun jij hier beter op inspelen? Deze vragen staan centraal in het programma Inzicht in Corporate Governance.

Lees het artikel van Jeroen Both over zijn ervaringen tijdens dit programma.

Van wie krijg je college?

Tijdens het Inzicht in Corporate Governance Program geven inspirerende sprekers hun visie en vertellen zij vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

Bas Steins Bisschop portret
Hoogleraar
Prof. Bas Steins Bisschop MCJ is emeritus hoogleraar Ondernemingsrecht en Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit.
Hoogleraar
Prof. dr. Gijs van Bussel is Emeritus hoogleraar HRM, Executive Reward & Strategy aan Nyenrode Business Universiteit.
Vice-Rector Magnificus
Barbara Majoor is de directeur van het centrum Accounting, Auditing & Control. Haar onderzoek concentreert zich op auditkwaliteit, auditstandaarden, ethiek met een speciale focus op de gedragsaspecten en drijfveren van auditkwaliteit.
Hoogleraar
Edgar is een visionair leider op het gebied van beroepsethiek en integriteit. Hij bespreekt thema's als morele moed, omgaan met dilemma's, vertrouwen, fiscale ethiek en de ethiek van data.

De hoogleraren en experts

 • Ruud Kok RA
 • Dr. Antoinette Rijsenbilt
 • Lizzy Doorewaard
 • Dr. Paul Frentrop

Deze sprekers zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Wat ga je doen?

Tijdens het Inzicht in Corporate Governance Program geven experts hun visie en vertellen vanuit hun ervaring over de belangrijkste principes en inzichten.

Vanuit een multidisciplinair perspectief wordt in acht modules verspreid over vier dagen, aandacht besteed aan hedendaagse ontwikkelingen in Corporate Governance.

Thema's

 • Grondbeginselen, strategisch bestuur en mechanismen van corporate governance.
 • Besluitvorming en organen: taken, bevoegdheden van bestuur en RvC.
 • Samenspel tussen de commissaris en de accountant.
 • Boardroom dynamics.
 • Wet-en regelgeving, aansprakelijkheid, jurisprudentie.
 • Ethiek en business integriteit.
De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Je bent werkzaam in de accountancy, advocatuur of notariële sector, of bij een grote organisatie in een audit risk of compliance functie of als secretaris raad van bestuur en je wilt meer weten over alles wat zich afspeelt binnen de hedendaagse Corporate Governance verhoudingen.

Je bent geen bestuurder of commissaris en dit ambieer je niet op korte termijn. Wel wil je je beter voorbereiden op de verantwoordelijkheden die jouw huidige functie van je vraagt. Daarnaast beschik je over minimaal 7 jaar werkervaring in bijvoorbeeld het bedrijfsleven, (semi) overheid, consultancy, advocatuur (inclusief para legal), notariaat, rechterlijke macht of maatschappelijke organisaties.

Data

Het programma vindt plaats op de volgende data:

 • 23 maart 2023
 • 17 en 18 april 2023 (inclusief diner en overnachting)
 • 26 mei 2023

Meld je nu aan

Aanmelden voor het Inzicht in Corporate Governance programma doe je via de aanmeldbutton.

Voor vragen of toelichting neem je contact op met Barbara de Ruijter. Zij helpt je graag.

Wat zijn de kosten?

De investering voor het Inzicht in Corporate Governance programma is € 4.600 (exclusief btw, inclusief overnachting,  maaltijden en lesmateriaal).

Nyenrode Business Universiteit is niet aangesloten bij het STAP-register. Voor deze opleiding is geen STAP-budget mogelijk. 

 

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief btw en bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.