Modulair Executive MBA

Breukelen
Voorjaar & najaar
3-7 jaar
6-8 uur (excl. college)
3x2 dagen per module
Engels
€ 6.395 (btw vrij) per module m.u.v. bepaalde modules*
EQUIS, AMBA

Modulair Executive MBA

Met de Modulair Executive MBA bepaal jij zelf het tempo. Met focus op een specifieke sector zijn de modules van deze modulaire MBA sterk marktgedreven. Je studeert dus naast je baan wanneer het jou uitkomt aan zaken die het best aansluiten bij jouw werk en ambities. Je bepaalt namelijk zelf ook de volgorde van de modules. Persoonlijke ontwikkeling en groei staan centraal in alle 10 te volgen modules. Je neemt je eigen cases mee vanuit de praktijk en gaat hier samen mee aan de slag zodat je het direct kan toepassen.

Ga voor je MBA-titel met de volledige MBA of volg een of meer modules voor een snelle upgrade van jouw kennis.

Specialisaties

Welke specialisatie je ook kiest, met de Modulair Executive MBA van Nyenrode werk je aan je persoonlijke en professionele groei en houd je zelf de regie in handen.

Stel zelf je MBA samen

Met de Modulair Executive MBA stel je zelf jouw MBA samen. Stapel modules uit de tracks van jouw keuze tot een volledige MBA titel of kies een enkele module. Afhankelijk van je interesse, tijdsinvestering en ambitie kies je voor:

 • de volledige MBA (bestaande uit minimaal 2 specialisatiemodules, 6 basismodules, de internationale studiereis en de MBA thesis)
 • een of meerdere losse modules.

Moduleoverzicht 2020

Het concept uitgelegd

 • Persoonlijk en flexibele MBA
 • Stel zelf je eigen MBA samen
 • Aandacht voor professionele en persoonlijke groei

Heb je vragen of wil je extra informatie?

We helpen je graag met meer informatie of in een persoonlijk (online) adviesgesprek. Onze programma-adviseurs kan je bereiken via mmba@nyenrode.nl of +31 346 291 001.

Stel zelf jouw MBA samen

 • De Modulair Executive MBA bestaat uit 10 modules, elke module is los te volgen
 • Kies de module die het best bij jouw huidige werk en ambities aansluit of kies direct voor de volledige MBA
 • Na succesvol afronden van elke module ontvang je een certificaat
 • Voor het behalen van je MBA-titel rond je 6 basismodules, minimaal 2 specialisatiemodules, de internationale studiereis en je thesis succesvol af

6 basismodules

 • (Digitale) Strategie en Transformatie
 • Verandermanagement en Organisatieontwikkeling
 • Bedrijfsprocessen en Technologie
 • Risico en Financiering
 • Markt, Recht en Ethiek
 • Leiderschap en Samenwerken

Specialisatiemodules

In elk van de trajecten worden naast de basismodules ook specialisatie-modules aangeboden met een duidelijke focus op die specialisaties. Kies uit deze modules om je MBA meer focus te geven.

Internationale studiereis

Globalisering brengt veel uitdagingen met zich mee. Een MBA-programma dat als doel heeft om managementvaardigheden en inzichten te ontwikkelen, kan daarom niet zonder een module met sterke internationale focus. Deze module is dan ook verplicht wanneer je de volledige MBA wilt afronden.

Thesis

Je sluit een volledig MBA-programma af met het schrijven van een scriptie. Hierin weerspiegel je al je opgedane kennis in het onderwerp van een door jou gekozen praktisch managementvraagstuk, dat je op wetenschappelijk onderbouwde manier onderzoekt.

Moduleoverzicht 2021


Voor wie?

Om toelaatbaar te zijn voor de Modulair Executive MBA heb je minimaal nodig:

 • een afgeronde academische, hbo- of gelijkwaardige opleiding (bachelor of master diploma)
 • tenminste 5 jaar ervaring als manager, bestuurder of ondernemer of op een strategische/invloedrijke positie
 • aantoonbare affiniteit met het werkveld van de gekozen track
 • voldoende beheersing van de Engelse taal
Wil je vooraf aan je aanmelding extra informatie over de Modulair Executive MBA ontvangen? Download dan de brochure inclusief het totale moduleoverzicht.

Aanmelden

Wanneer je het aanmeldformulier invult en opstuurt naar mmba@nyenrode.nl start je jouw aanmeldprocedure. Onze adviseurs nemen dan contact met je op over de vervolgstappen.

Toelatingsprocedure

Wanneer je toelaatbaar wilt zijn, stuur je ons de volgende documenten:

 • Curriculum vitae
 • Brief met motivatie
 • Aanmeldingsformulier
 • Kopie van je hoogst behaalde diploma

Intakegesprek

Als je ons alle toelatingsdocumenten hebt gestuurd krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Dit gesprek vindt normaal gesproken op Nyenrode plaats maar zal nu zolang het nodig is online plaatsvinden via Skype of Microsoft Teams. We bespreken jouw motivatie en de wederzijdse verwachtingen. Hierna beslissen we of je bent toegelaten of niet.

Adviesgesprek

Weet je nog niet zeker wat de juiste keuze is voor jou? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan (deze zal per telefoon of online plaatsvinden). Tijdens dit gesprek kijken we naar jouw situatie en welke aanvliegroute het beste aansluit bij je wensen. Door beter inzicht te krijgen in je werkervaring, persoonlijkheid, motivatie en vermogen tot zelfreflectie kunnen onze adviseurs je helpen bij het plannen van je studie.

Aantal deelnemers

Om de kwaliteit en groepsdynamiek optimaal te waarborgen gaan we uit van een minimale en maximale aantal deelnemers per module. Dit kan per module verschillen.

* Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling (rules & regulations) van deze opleiding.

Wat zijn de kosten?

De investering per module is € 6.395 btw vrij met uitzondering van de leiderschapsmodule van € 7.595 btw vrij, de internationale studiereis van € 4.595 btw vrij en de thesis van € 7.995 btw vrij. De prijs is inclusief collegemateriaal, toegang tot alle studentenfaciliteiten op Nyenrode, digitale studiefaciliteiten en eten en drinken. Hotelovernachtingen op het landgoed zijn niet bij de prijs inbegrepen en zijn los bij te boeken.

Financiering

De kosten van de modules zijn fiscaal aftrekbaar.

Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Deelnemersprofiel

De klassen zijn beperkt tot maximaal 25 deelnemers per groep. Zo waarborgen we voldoende persoonlijke aandacht van onze docenten en programmamanagers.

Business & IT

Het typische business & IT deelnemersprofiel:
Gemiddelde leeftijd: 41
Gemiddeld aantal jaren werkervaring: 15

deelnemersprofielBIT_ENG

Business & Sustainable Transitions

Het typische Business & Sustainable Transitions deelnemersprofiel:
Gemiddelde leeftijd: 43
Gemiddeld aantal jaren werkervaring: 15

deelnemersprofielFF_ENG

Public & Private

Het typische Public & Private deelnemersprofiel:
Gemiddelde leeftijd: 44
Gemiddeld aantal jaren werkervaring: 16

deelnemersprofielPP_ENG