Schakeltraject Accountancy & Controlling (deeltijd)

Meerdere locaties
September en januari
1 juli en 1 december
1 jaar
16-18 uur per week
Vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur
Nederlands
€ 8.900

Financiële basiskennis in één jaar

Ben je een financial zonder financiële vooropleiding of wil je je laten omscholen tot financial? Dan is het deeltijd Schakeltraject Accountancy & Controlling iets voor jou! In één jaar brengen we je de financiële basiskennis bij, zodat jij je functie beter kan uitoefenen. Tegelijkertijd leg je de basis voor een universitair vervolg. 

 • Praktijkgerichte post-bachelor
 • Na afronding toelaatbaar tot de MSc opleidingen Accountancy en Controlling
 • Keuze uit 4 collegelocaties

Wat levert het je op?

 • Financiële kennis die je bijblijft
 • Nieuwe inzichten door collegegroep met diverse achtergronden
 • Masterclasses voor verdere verdieping en inspiratie
 • Toegang tot de premaster Accountancy en de premaster Controlling
 • Je maakt deel uit van het Nyenrode alumni netwerk.

De opleiding volg je op een locatie naar keuze. Bekijk de locaties in Arnhem, Eindhoven, Zwolle en Breukelen.

Vraag de brochure aan voor meer informatie of kom naar de open dag of avond.   

Ook interessant voor jou

Professional Programs Nyenrode 12-06-2023-31_600x400 Post-bachelor Controlling (deeltijd)

Post-bachelor Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Korte, flexibele deeltijd post-bachelor in Controlling met specialisaties Business Controlling en Financial Controlling.
7012 (Pre-)Master of Science in Controlling (deeltijd)

(Pre-)Master of Science in Controlling (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | September en februari
Praktijkgerichte, universitaire controllersopleiding. Ontwikkel jezelf in deeltijd tot financiële business partner.
MSc Accountancy (Pre-)Master of Science in Accountancy (deeltijd)

(Pre-)Master of Science in Accountancy (deeltijd)

Deeltijd | Nederlands | 29 augustus 2024
Word dé accountant van de toekomst en start met de Master of Science in Accountancy van Nyenrode. Bepaal je eigen studietempo, kies voor flexibele studieroutes en studeer op 1 van de 8 locaties in Nederland.

Wat ga je doen?

 

Met het Schakeltraject leg je een stevige basis voor het uitvoeren van je financiële baan. Je krijgt college in verschillende vakgebieden, zoals externe verslaggeving, management accounting en bestuurlijke informatieverzorging. Door de sterke wisselwerking tussen theorie en praktijk kan je jouw opgedane kennis gelijk in je functie toepassen.

Download de brochure voor meer informatie

In de brochure lees je meer over:

 • De studie-opzet met een overzicht van alle vakken
 • Het deelnemersprofiel en ervaringen van oud-studenten
 • Een overzicht met studieroutes na het schakeltraject

 

Wat zijn de toelatingseisen?

Wanneer je het Schakeltraject Accountancy & Controlling wilt volgen, gelden de volgende toelatingseisen:

 • Minimaal een diploma op hbo-bachelor niveau
 • Een relevante financiële baan

Vooropleiding

Je bent toelaatbaar voor het Schakeltraject als je een diploma hebt van een erkende hbo-opleiding of universiteit. Heb je een financieel-economische vooropleiding? Dan ben je wellicht gelijk toelaatbaar tot een Pre-Master in Accountancy of de Pre-Master in Controlling. Klik op de link om de toelatingseisen te bekijken.

Relevante baan

In het Schakeltraject is er een sterke wisselwerking tussen theorie en praktijk. Daarom is een van de toelatingseisen dat je een baan hebt die relevant is voor je ambities in accountancy of controlling. Voorbeelden van dit soort banen zijn:

 • Assistent-accountant / -controller 
 • Medewerker financiële administratie 
 • (Interim-)consultant

Heb je nog geen baan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via controlling@nyenrode.nl. We denken graag met je mee. 

 

Aanmeldprocedure

STAP 1

Wanneer je wilt starten met de opleiding, maak je eerst een keuze uit een van de vier collegelocaties. Kies je voor een van de hogescholen? Neem dan direct contact met hen op voor een persoonlijk adviesgesprek.

STAP 2

Wil je de opleiding starten aan Nyenrode in Breukelen? Meld je dan via de groene button aan en upload in het aanmeldportaal de volgende documenten:

 • Curriculum vitae
 • Kopieën van je diploma(‘s) en cijferlijsten

STAP 3

Jouw inschrijving is pas officieel als je het inschrijfformulier indient in ons aanmeldportaal. Het programma-management neemt daarna contact met je op over je inschrijving.

De inschrijfdeadlines zijn 1 juli en 18 december. Heb je de deadline gemist en wil je toch nog starten? Neem dan contact op met ons voor de mogelijkheden.

*Door je aan te melden voor deze opleiding ga je akkoord met de geldende voorwaarden en reglementen van Nyenrode en met de onderwijs- en examenregeling van deze opleiding.

Wat is de investering?

 

De kosten* voor het Schakeltraject Accountancy & Controlling zijn als volgt opgebouwd:

 • Collegegeld €8.900
 • Literatuur circa €850
 • Inschrijfgeld jaarlijks €310

We brengen elk vak apart in rekening, waardoor jij flexibel kan studeren. Deze kosten zijn van toepassing op collegejaar 2024/2025

Financieringsmogelijkheden

Als je overweegt deel te nemen aan het Schakeltraject van Nyenrode, dan is het belangrijk om te weten hoe jij jouw studie kan financieren. De meerderheid van de studenten ontvangt een bijdrage voor de studiekosten van de werkgever. Het volgen van een opleiding heeft immers een positieve impact op jouw organisatie. Wil je jouw studie liever zelf betalen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om je opleiding te financieren.

Heb je hulp nodig bij het overtuigen van je werkgever of ben je benieuwd naar de financieringsmogelijkheden? Klik dan op onderstaande button voor de brochure met tips over het bekostigen van een opleiding. 

 BEKIJK DE FINANCIERINGSBROCHURE

*Alle bedragen en voorwaarden zijn indicatief (exclusief bijkomende kosten, tenzij anders aangegeven) en onder voorbehoud van periodieke wijzigingen.

Waar kan je terecht?

Nyenrode heeft een samenwerkingsverband met drie hogescholen, waardoor het Schakeltraject in totaal op vier collegelocaties gevolgd kan worden. Neem via onderstaande gegevens contact op met een locatie voor een persoonlijk adviesgesprek.

Als je de opleiding op één van de hogescholen afrondt, komt op je certificaat 'Powered by Nyenrode' te staan.


Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)

Locatie Arnhem

Edwin Huijsman
06 - 55 43 42 08
edwin.huijsman@han.nl
Website HAN

Fontys Hogeschool Financieel Management
Locatie Eindhoven

Marcel Jeurissen
088 - 50 70 392
m.jeurissen@fontys.nl
Website Fontys

Hogeschool Windesheim
Locatie Zwolle

René Muntel
06 - 10 77 45 97 / 088 - 46 99 911

Nyenrode Business Universiteit
Locatie Breukelen

Team Controlling
0346 -  291 721
controlling@nyenrode.nl

Wat staat je te wachten?

Als je het Schakeltraject volgt, kom je terecht in een diverse groep studenten. Hoewel iedereen een financiële functie heeft, is ieders achtergrond anders. Dat is een verrijkende ervaring. Samen met de nieuwe kennis, maken deze ervaringen jou in korte tijd een allround financial. 

Jouw return on education

Als accountant ben je een deskundige op het gebied van financiën. Samen met een team van collega’s duik je als het ware de financiële administratie in om het verhaal achter de cijfers te vinden. Met het Schakeltraject start je jouw ontwikkeling tot robuuste accountant. Dat betekent dat je de juiste vaardigheden leert om stevige vragen te kunnen stellen en gevoelige zaken bespreekbaar te maken. Als robuuste accountant creëer je zo meerwaarde voor jezelf, het bedrijf en de maatschappij.

Als financieel controller draag je bij aan de financiële beheersing van de organisatie en ondersteun je het management bij financiële vraagstukken. Je houdt je bezig met de financiële rapportages en de algemene financiële resultaten. Het Schakeltraject helpt jou een rechte rug en kritische beroepshouding te ontwikkelen en zo de financiële gezondheid van je organisatie te bevorderen.

Als business controller geef je het management van een bedrijf input en advies om strategische besluiten te nemen. Je bent verantwoordelijk voor de systemen, bedrijfsprocessen en informatie. Door het Schakeltraject krijg jij inzicht in je rol binnen je organisatie en ben je beter in staat ambities, visies en doelen waar te maken.

Veelgestelde vragen

Je bent toelaatbaar voor het Schakeltraject als je minimaal een HBO bachelor diploma hebt. Ook heb je voor de opleiding een financieel relevante baan nodig. 

Je kan met het Schakeltraject starten in september en januari.

Je kan de opleiding op vier locaties volgen: Breukelen, Zwolle, Arnhem en Eindhoven. Kijk voor meer informatie over de locaties op deze website

De colleges zijn wekelijks op vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur. De tentamens zijn vaak op dinsdagavond.

Het Schakeltraject duurt één jaar.

De studiebelasting voor het Schakeltraject bedraagt gemiddeld 16 tot 18 uur per week inclusief colleges.

De colleges worden in het Nederlands gegeven. 

De toelatingsprocedure kan je vinden onder het tabblad 'Toelating'. Wil je je aanmelden voor de opleiding? Klik dan op de groene aanmeldbutton. Zodra je erop klikt, opent een formulier dat je dient in te vullen. Hierna ontvang je een mail met een link naar ons aanmeldportaal, waar je je aanmelding verder kan afronden en officieel kan indienen. Zodra je je aanmelding hebt afgerond, ontvang je van ons een bevestiging.

Wanneer je je diploma nog niet hebt behaald, kan je je al aanmelden voor de opleiding. Voor aanvang van de colleges ontvangen wij graag het diploma.

Nyenrode biedt verschillende faciliteiten om je te helpen in je zoektocht naar een baan. Zoek je een baan binnen Controlling? Stuur dan een mail naar controlling@nyenrode.nl.

Werk je liever als accountant? Dan vind je hier een overzicht met partnerkantoren en lees je hier meer informatie over het vinden van een baan. Of bezoek de bedrijvenmarkt en kom in contact met verschillende accountantskantoren.  

Mochten er vakken zijn die veel overlap hebben met een vak dat je hebt behaald in je vooropleiding, dan kan je een vrijstelling aanvragen. Wij kunnen een indicatie geven of je een vrijstelling kan krijgen, maar je dient zelf een officiële aanvraag in bij de vrijstellingscommissie na je inschrijving. Een vrijstelling houdt niet direct in dat je het programma kan verkorten, maar zorgt wel voor verlichting.