Dr. Martijn Jungst

Universitair hoofddocent
Martijn Jungst
  • Sociale Impact
  • Organisatiegedrag
"Mij werd geleerd dat de weg van de vooruitgang noch snel, noch gemakkelijk was." - Marie Curie.


Dr. Martijn Jungst is Associate Professor in Organizational Behavior bij het Center for Strategy, Organization, & Leadership aan Nyenrode Business Universiteit. Hij is een gepassioneerd docent en ontving in 2018 de Digital Pedagogical Innovation Award.  Zijn onderzoek gaat over de impact van interpersoonlijke relaties op het werk. Specifiek onderzoekt hij hoe sociaal kapitaal het gedrag van werknemers beïnvloedt.

Jungst studeerde International Business aan de Universiteit Maastricht en werkte als IT-specialist bij Google. Hij promoveerde op het gebied van Organisatiegedrag aan de Universiteit Maastricht. Voor zijn proefschrift The good, the bad and the ugly: managing relationships at work, positioneerde hij sociaal kapitaal als een sociale hulpbron die werknemers motiveert. 

Jungst zet zich in voor onderwijs van hoge kwaliteit en maakt daarbij gebruik van verschillende pedagogische formats, waaronder (grootschalige) lezingen, (kleinschalige) instructiebijeenkomsten en (individuele) coaching.

Hij houdt van wandelen en tijd doorbrengen met zijn gezin. 

Internationale activiteiten 

  • Universitair hoofddocent Management, EDHEC School of Business in Lille, Frankrijk 

Relevante publicaties