Prof. dr. Lidewey van der Sluis

Hoogleraar
Lidewey van der Sluis
  • Leiderschapontwikkeling
  • Strategisch Talentmanagement
  • Talent Investering
  • Leren op de werkplek
  • Talenteconomie
Als faculteitsleden van een businessschool zijn wij producenten en distributeurs van relevante kennis. We kunnen de wereld van het werk veranderen op het raakvlak van wetenschap en maatschappij. Dit is wat ons werk betekenisvol maakt.

Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talent Management en Organisatorisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership

Van der Sluis brengt een frisse en economische kijk op traditionele HR-onderwerpen en sociale en psychologische dimensies van organisaties en arbeidsverhoudingen. Met haar kennis en ervaring op het gebied van economie (EconDrs, Universiteit van Amsterdam), management (PhD, Erasmus University Rotterdam en London Business School) en leiderschap (VU Amsterdam) onderzoekt ze het raakvlak tussen werkrelaties, bedrijfseconomie en talentmanagement.

Van der Sluis wil inspireren als wetenschapper en kennispartner en een brug slaan tussen theorie en praktijk. Ze is zakelijk onderlegd en weet academische kennis over te dragen naar instrumentele modellen en praktische tools voor HR-personeel, talentmanagers en organisatieleiders.

Als spreker, denker en adviseur deelt zij haar inzicht en visie op thema's als talentmanagement, strategisch management, arbeidsmarkttrends, organisatieontwerp, professioneel leiderschap, duurzame en inclusieve HR-praktijken, medewerkersbetrokkenheid en -motivatie, en het verwerven en behouden van arbeidskracht in al haar diversiteit. De toekomst van het werk staat centraal in haar denken en boodschap.

Interesses

In haar vrije tijd loopt van der Sluis graag hard en ontspant ze graag in de duinen en op het strand van Bloemendaal waar ze met haar man en kinderen woont. 

Meest relevante publicaties