Prof. dr. Lidewey van der Sluis

Hoogleraar
Lidewey van der Sluis
 • Leiderschapontwikkeling
 • Strategisch Talentmanagement
 • Talent Investering
 • Leren op de werkplek
 • Talenteconomie
Als faculteitsleden van een businessschool zijn wij producenten en distributeurs van relevante kennis. We kunnen de wereld van het werk veranderen op het raakvlak van wetenschap en maatschappij. Dit is wat ons werk betekenisvol maakt.

Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis is hoogleraar Strategisch Talent Management en Organisatorisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership

Van der Sluis brengt een frisse en economische kijk op traditionele HR-onderwerpen en sociale en psychologische dimensies van organisaties en arbeidsverhoudingen. Met haar kennis en ervaring op het gebied van economie (EconDrs, Universiteit van Amsterdam), management (PhD, Erasmus University Rotterdam en London Business School) en leiderschap (VU Amsterdam) onderzoekt ze het raakvlak tussen werkrelaties, bedrijfseconomie en talentmanagement.

Van der Sluis wil inspireren als wetenschapper en kennispartner en een brug slaan tussen theorie en praktijk. Ze is zakelijk onderlegd en weet academische kennis over te dragen naar instrumentele modellen en praktische tools voor HR-personeel, talentmanagers en organisatieleiders.

Als spreker, denker en adviseur deelt zij haar inzicht en visie op thema's als talentmanagement, strategisch management, arbeidsmarkttrends, organisatieontwerp, professioneel leiderschap, duurzame en inclusieve HR-praktijken, medewerkersbetrokkenheid en -motivatie, en het verwerven en behouden van arbeidskracht in al haar diversiteit. De toekomst van het werk staat centraal in haar denken en boodschap.

Nevenactiviteiten

 • Van der Sluis werkt internationaal als spreker en adviseur op het gebied van talentmanagement, organisatieontwerp, leiderschap en strategisch personeelsmanagement. Enkele organisaties met wie zij samenwerkt zijn Achmea, Van Lanschot Bankiers, Leids Universitair Medisch Centrum, Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Koninklijke Marine.
 • Lidewey is lid van de raad van commissarissen van onderwijsinstellingen en is zowel nationaal en lokaal actief als lid van het CDA. 

Internationale activiteiten

Van der Sluis heeft een internationaal profiel met een lectoraat als buitengewoon hoogleraar aan de North-West University in Vanderbijlpark, Zuid-Afrika en als gasthoogleraar aan verschillende business schools in Europa, Afrika en Scandinavië.

Verankerd in de academische wereld met sterke banden met het bedrijfsleven is van der Sluis de oprichter van het International Powerhouse Competing for Talent, een sponsornetwerk dat verbonden is aan haar lectoraat bij Nyenrode. Zij geeft als hoogleraar sturing aan de Talent Management en Organisatorisch Leiderschap Module in het Fulltime MBA-programma van Nyenrode Business Universiteit.

Interesses

In haar vrije tijd loopt van der Sluis graag hard en ontspant ze graag in de duinen en op het strand van Bloemendaal waar ze met haar man en kinderen woont. 

Meest recente publicaties

 • Lidewey van der Sluis heeft meer dan 200 publicaties op haar naam staan waaronder verschillende managementboeken zoals Talent is goed, Ambitie is beter (2012), Het Selectieproces (2017) en Sporen van Talent (2014).
 • Sluis, E.C. (Lidewey) van der, (2018). Activate Talent: Capture the full potential towards common goals, Journal of Contemporary Research in Management, vol. 13 (1), p. 1-10.
 • Sluis, E.C. (Lidewey) van der (2018). World class organizations know how to optimize the talent value chain. Journal of Economic and Social Development, Vol. 5 (2), p. 22-29.
 • Sluis, E.C. (Lidewey) van der. (2018). MD-professional: Kritische gatekeeper van bruisende holocratische organisaties. MD - Tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling, nr. 2, p. 4-7.
 • Schutte, N., Barkhuizen, N., & Sluis, (Lidewey) E.C. van der (2016). The development of a human resource management (HRM) professional competence model: A pilot study, Journal of Psychology in Africa, Vol. 26 (3), p. 230-236.
 • Sluis, E.C. (Lidewey) van der (2016). Hoe word je een bekende Nederlander? Talent, mentaliteit en context. MD. Tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling, nr. 2, p. 16-19.