Prof. dr. Nick van Dam

Hoogleraar
Nick van dam
  • Gezondheid, Welzijn en Geluk
  • Gezondheid, Welzijn en Geluk
  • Toekomst van werkgelegenheid
Van Dam heeft een passie voor de ontwikkeling van mensen en wordt enthousiast van bijdragen leveren aan individuen om hun volledige potentieel te bereiken. 


Prof. dr. Nick van Dam is hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Strategy, Organization & Leadership. Hij is een internationaal erkende visionair leider, adviseur, onderzoeker, auteur en facilitator op het gebied van corporate learning en leiderschapsontwikkeling. Van Dam is geïnspireerd door inzichten uit de positieve- en ontwikkelingspsychologie, de neurowetenschappen en de filosofie.

Van Dam heeft meer dan 30 jaar bedrijfservaring als voormalig Partner, Global Chief Learning Officer, HR-Executive en Client Advisor bij McKinsey en Deloitte en als Business Unit Director bij Siemens. Als adviseur heeft hij meer dan 100 klanten over de hele wereld bediend.

Tijdens zijn carrière heeft van Dam artikelen geschreven voor verschillende publicaties en is hij geciteerd door The Financial Times, Wall Street Journal, Fortune Magazine, Harvard Business Review, Business Week, India Times, Information Week, Management Consulting, Chief Learning Officer Magazine en TD Magazine.

Van Dam heeft de 2012 'Lifetime Learning Leadership Award' ontvangen voor zijn bijdragen aan innovatie en leerprocessen van The MASIE Center, een internationaal erkende denktank die zich richt op het onderwijs en de prestaties van het personeel. Onder auspiciën van het Europees Parlement ontving hij de Leonardo European Corporate Learning Award 2013 voor 'Shaping the Future of Organizational Learning and Leadership Development'.

Bij Nyenrode geeft van Dam les in verschillende programma's en bekleedt hij lectoraat van Corporate Learning & Leadership Development. Hij is Academisch Directeur van de Internationale Masterclass L&D Leiderschap.

Van Dam is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, heeft Bachelor in Onderwijs, Economie en Bedrijfseconomie, en heeft een Master of Arts-diploma in Organisatorische Sociologie van de Universiteit van Amsterdam. Hij behaalde zijn doctoraat in Human Capital Development aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Daarnaast voltooide hij HR Executive Development programma's bij IMD, Wharton, Harvard Business School.

 

Interesses

Van Dam is geïnteresseerd in films, architectuur, moderne kunst en de gebieden van de positieve psychologie en filosofie.

Meest relevante publicaties