Drs. Remko Renes RA

Assistant professor
Remko Renes
  • Corporate Governance
  • Risicomanagement
  • Interne controle
  • Auditing
  • Corporate Governance
  • Risicomanagement
  • Interne controle
Gelijk hebben is niet het resultaat van goed ondernemingsbestuur, gelijk krijgen is het eindresultaat van goed ondernemingsbestuur.

Drs. Remko Renes RA is assistant professor corporate governance aan Nyenrode Business Universiteit en lid van het Nyenrode Corporate Governance Instituut. Hij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control. Zijn expertise is corporate governance en auditing, in het bijzonder interne controle, internal audit, business control en risicomanagement. Binnen Nyenrode Business Universiteit is Renes voorzitter van de toetscommissie.

Van 1990 tot 2009 was Renes werkzaam bij KPMG op het gebied van Audit and Assurance Services, Management Assurance Services, Non Financial & Advisory Services en Internal Audit. Binnen de afdeling Professional Practice was hij betrokken bij en verantwoordelijk voor corporate governance, internal control audit (Sarbanes Oxley) en de ontwikkeling en het onderwijs van internationale opleidingen.

Renes behaalde zijn Master in Economie (1990), Post Master in Accountancy (1994) en Propedeuse in Sociologie (1990) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Nevenactiviteiten

 

Sinds 2017 is Renes lid van de Raad voor de Praktijkopleidingen (RPO) van de NBA en voorzitter van de examencommissie geïntegreerd slotexamen. De RPO is verantwoordelijk is voor de praktijkopleiding die leidt tot accreditatie als Accountant Consultant (AA) en Registeraccountant (RA) in Nederland. Met ingang van 2022 is Renes lid van de financiële commissie van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).

Sinds zijn afstuderen is Renes verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, eerst als docent Interne Controle, nu als examinator. Renes is lid van de redactie van Goed Bestuur & Toezicht. Remko is bestuurslid van de Stichting Heuvelrug Triathlon. Tenslotte is hij oprichter en eigenaar van Regera B.V., een bedrijf dat actief is op het gebied van training en onderzoek op het gebied van bestuur en governance. 

 

Internationale activiteiten

Sinds 2016 is Renes geassocieerd met het Good Corporate Governance onderwijs en onderzoek in samenwerking met The University of the Dutch Caribbean (UDC). Met ingang van 2021 is hij betrokken als scriptiebegeleider en examinator bij de Universiteit van Curaçao.

Interesses

Renes grootste hobby is trainen en deelnemen aan duursporten zoals triatlon, marathonlopen, fietsen en schaatsen. Daarnaast is hij bondsscheidsrechter namens de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB).

Meest relevante publicaties