Behavioral & Cultural Governance Program

Sustainable Performance in Disruptive Times

De wereld is in transitie. Het verandertempo neemt toe. Strategie en planning zijn achterhaald voordat deze bekend gemaakt worden. Daarnaast neemt de onvoorspelbaarheid, digitalisering en complexiteit toe. Wendbaarheid wordt hét centrale thema: het aanpassingsvermogen van organisaties én mensen is key.

Net als met een zeilwedstrijd geldt: zij die zich het snelste aanpassen – wendbaar zijn – winnen de wedstrijd. Maar hoe doe je dat in tijden waarin het weer steeds meer onvoorspelbaar is en sneller verandert dan ooit?

Tijdens het Behavioral & Cultural Goverance Program gaan we in op dilemma’s en zullen we concepten delen die antwoord geven op één van de meest bedreigende problemen van deze tijd: de verstikkende werking van regels, bureaucratie, controleobesitas, het gebrek aan vertrouwen en het uithollen van de veranderkracht van organisaties.

Gedurende vijf tweedaagse modules gaan we de samenhang tussen belonen, waarden, macht, leiderschap, regelgeving, compliance, ondernemen, cultuur, verandervermogen, governance en wendbaarheid fundamenteel begrijpen. We leren hoe we een gezond ecosysteem kunnen bouwen en behouden en succesvol kunnen sturen op cultuur, gedrag, kernwaarden en veranderkracht van de eigen organisatie. Zo bespreken en ervaren we hoe ‘soft controls’ verbonden kunnen worden met ‘hard controls’ zonder te vervallen in formalisering en bureaucratisering en zonder de natuurlijke ecologie van de organisatie geweld aan te doen.

Na afloop kunnen de deelnemers:
•    Antwoord geven op de ‘hoe’ vraag rondom wendbaarheid en organisatieontwikkeling;
•    De concepten toepassen binnen de eigen context;
•    Een diagnose stellen van hun verander-/innovatiekracht;
•    Interventies toepassen voor groei en wendbaarheid;
•    De thema’s innovatie, strategie, cultuur, leiderschap, stakeholders, governance en controls verbinden en vertalen naar hun eigen organisatie of rol.


Bron: nieuwsbrief Nyenrode Corporate Governance Instituut, november - december 2017.