Studenten waarderen Masterstudies Nyenrode opnieuw als topopleidingen

8 maart 2018
Onderwijs

De Keuzegids Masters 2018 heeft de Bedrijfskunde Masters en de Masters Controlling van Nyenrode Business Universiteit uitgeroepen tot ‘Best Masters’. De Masters in Management, de Master Controlling, de Executive Master of Finance and Control en de Deeltijd Master Fiscaal Recht mogen zich wederom Topopleiding noemen. De uitslag is op basis van de Nationale Studenten Enquête 2017 tot stand gekomen, onder verantwoordelijkheid van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Bedrijfskunde

Zowel de voltijd als de deeltijd MSc in Management van Nyenrode zijn voor de negende keer op rij uitgeroepen tot beste Bedrijfskunde masters. Met een score van een 7,8 in 2017 tegenover een 8,0 dit jaar zijn de opleidingen opnieuw hoog gewaardeerd door de studenten.

Accountancy & Controlling

In de categorie Accountancy & Controlling vertegenwoordigt Nyenrode Business Universiteit de eerste en tweede plek. De master Controlling is met een 7,6 de beste. De master Accountancy staat in dezelfde categorie met een 7,0 tweede en is op deze positie de beste accountantsopleiding van Nederland. De toelichting van Keuzegids luidt: “De programma’s van Nyenrode doen het goed in de kwaliteitsvergelijking, vooral de opleiding control”.

In de subcategorie WO Masters voor professionals (deeltijd) is de Executive Master of Finance and Control beoordeeld met een 8,2 tegenover een 7,6 vorig jaar. Volgens de Keuzegids zijn studenten erg enthousiast over de opleiding: “Ze zijn vol lof over hun deskundige docenten. De deadlines zijn goed verdeeld over het jaar waardoor ze er alle vertrouwen in hebben dat ze zonder vertraging af kunnen studeren. Ook plekken om te studeren en andere faciliteiten zijn keurig in orde.”

Fiscaal Recht

De master Fiscaal Recht is de beste deeltijdopleiding in deze categorie beoordeeld met een 8,0 tegenover een 7,6 in 2017. De Keuzegids schrijft dat er grote kwaliteitsverschillen tussen de masters Fiscaal Recht bestaan. De deeltijdopleiding van Nyenrode scoort volgens de gids top door de focus op de beroepspraktijk.

“We zijn opnieuw erg verheugd over deze resultaten. Dat studenten onze masteropleidingen als topopleiding waarderen, geeft een enorme energie en motivatie voor waar we iedere dag mee bezig zijn. We blijven werken aan kwaliteit en houden in deze opleidingen de sterke link met het bedrijfsleven, de maatschappij en de individuele ontwikkeling van onze studenten,” aldus prof. dr. Miša Džoljić, Rector Magnificus van Nyenrode Business Universiteit.

Keuzegids Masters 2018

De Keuzegids Masters 2018 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en verschijnt ieder jaar. In de gids worden alle masters van Nederland gewaardeerd op basis van kwaliteitsoordelen door studenten via de Nationale Studenten Enquête en gedeeltelijk van experts van de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Alle uitkomsten van de Keuzegids zijn na te lezen op www.keuzegids.nl.

Nyenrode Nieuwsbrief

Nyenrode deelt kennis met nieuwsgierige professionals. Abonneer je op News@Nyenrode voor al het Nyenrodenieuws.